Ambargo sürüyor! Bir CHP’li belediyenin daha metrosuna onay çıkmadı

Yayın tarihi: 18 Ocak 2022 Salı 2:10 pm - Güncelleme: 18 Ocak 2022 Salı 2:10 pm

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin metro projelerine uygulanan ambargo CHP’li Adana Büyükşehir Belediyesi’ne uygulandı. Adana Metrosu 2.Etabı’na AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan onay vermedi.

CHP’li Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar ve ekibinin Adana Metrosu’nun 2. Etabı için hazırladığı projeye onay verilmedi. Projenin bütçesi, Cumhurbaşkanlığı Strateji Ve Bütçe Başkanlığı ile Hazine bürokratlarıyla birlikte yürütüldü.

Adana şehir içi trafiğini rahatlatacak 2. Etap projenin onaylanmasını beklerken 2022 yılı yatırım programına ilişkin Cumhurbaşkanı Kararının Resmi Gazete’de yayınlanması ile Adana 2. Etap Hafif Raylı Sistem (HRS) projesinin, bu programda yer almadığı öğrenildi.

YİNE ONAYA GÖNDERECEĞİZ

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, Metronun 2. Etabının Cumhurbaşkanlığı tarafından onaylanmamasının kendilerinde hayal kırıklığı yarattığını belirterek, “Adana trafiği metrosuz çözülmez. Bu 2. Etabın yapılması gerek. Sayın Cumhurbaşkanlığımızın bunu onaylamasını bekliyorduk ancak onaylanmadı. Niye onaylanmadığını bilmiyoruz, öğreneceğiz, bir eksiğimiz gediğimiz varsa eksikliğini gidereceğiz. Bu benim meselem değil bütün Adana’nın meselesidir. Yeniden onaya göndereceğiz” dedi.