Amazon’dan skandal itiraf

Yayın tarihi: 4 Nisan 2021 Pazar 10:30 am - Güncelleme: 6 Nisan 2021 Salı 12:55 am

Amazon, kurye çalışanlarının mesai saatlerinde zor şartlar altında çalıştığını ve tuvalete gidemeyip pet şişelere idrarlarını yaptıklarına ilişkin iddiaları kabul etti. Olaya ilişkin özür metni yayımlayan şirket, ‘sorunu’ çözmenin yollarını arayacaklarını söyledi.

ABD devi Amazon şirketinin çalışanları zor şartlar altında çalıştıklarını söyleyerek tuvalete gidemeyip pet şişeye idrarlarını yaptıklarını duyurdu. ABD’li Demokrat siyasetçi Mark Pocan da sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda “Çalışanlara saatte 15 dolar ödemek sizi ilerici bir iş yeri yapmaz. Üstelik siz sendikaya karşı bir tutum sergileyip çalışanların pet şişeye idrarlarını yapmaya zorlarken” ifadelerini kullandı.

Amazon’dan ise kısa sürede Pocan’a yanıt geldi. Pocat, söz konusu iddiaları “Buna gerçekten inanmıyorsun değil mi? Bu doğru olsaydı, kimse bizim için çalışmazdı” diyerek yalanladı.

ÖZÜR GECİKMEDİ

Ancak Amazon bu açıklaması için özür diledi ve sürücülerin pet şişelere idrar bıraktığını kabul etti. Amazon News sitesinde yayımlanan özürde Amazon, paylaşımlarının yanlış olduğunu kabul etti. Paylaşımda, yaşananlardan dolayı mutsuz olduklarını ve Pocan’a bir özür borçlu olduklarını kabul eden şirket, ‘büyük bir sürücüsü kitlesi olduğunu ancak bu konuda onlara odaklanmak yerine merkezlere odaklandıklarını, bu birimlerde düzinelerce tuvalet olduğunu ve çalışanların istedikleri zaman tuvalete gitmekte özgür olduklarını’ aktardı.

Amazon yayınladığı açıklamada, sürücülerin çoğunlukla trafikte ve kırsal yollarda bulunmaları nedeniyle tuvalet bulmakta güçlük çektiklerini ve pandemi sırasında umumi tuvaletlerin kapalı olmasının da sorunu daha da kötüleştirdiğini belirtti.

Şirket, yayınladığı özürde bu durumun uzun süredir devam eden, endüstri çapında bir sorun olduğunu ve Amazon’a özgü olmadığını, ancak şirket olarak bunu çözmenin yollarını arayacaklarını da söyledi.