Amazon yeni büyüme planları içerisinde.

Yayın tarihi: 15 Aralık 2021 Çarşamba 11:00 am - Güncelleme: 14 Aralık 2021 Salı 1:46 pm

Amazon, İngiltere Prime abonelerinin iki büyük süpermarket markasından yiyecek sipariş etmelerine ve aynı gün teslimatın şirketin Flex sürücüleri tarafından gerçekleştirilmesine olanak tanıyor. Amazon’un 2022’de hizmeti ABD’ye ve Avrupa’nın çoğuna getirmeyi planladığı bildiriliyor.

Şirket, planlarının ayrıntıları hakkında yorum yapmaktan kaçındı ancak şu ifadeleri kullandı: “Odak noktamız, AmazonFresh, Whole Foods Market veya Seattle’daki Bartell’s, Londra’daki Morrison’s veya Paris’teki Monoprix gibi yerel mağazalarımızdan birinden bakkal teslimatı söz konusu olduğunda Amazon müşterilerine mümkün olan en iyi deneyimi sunmaktır.” “Diğer bakkallarla yapılan ortaklıklar, daha fazla müşterinin çevrimiçi alışveriş yapmasına ve Amazon Prime üyelerine daha fazla seçenek, değer ve rahatlık sunmamıza olanak tanırken, ortaklarımız da seçim ve hizmet için artan görünürlükten yararlanıyor.”

Amazon

2020’den beri şirket, Flex programı aracılığıyla Whole Foods teslimat hizmeti sunuyor. Şirket ayrıca gıda teslimatı konusunda daha kapsamlı deneyler yaptı. En dikkate değer örnek, Prime üyelerinin en sevdikleri yerel noktalardan yemek sipariş etmelerine izin veren Amazon Restoranlarını başlattığı 2015 yılında oldu. 2019’da şirket, hem Restoranlar işletmesini hem de iki yıldır işlettiği bir işyeri öğle yemeği dağıtım hizmeti olan Daily Dish’i kapattı.