Amazon ve Visa sonunda anlaştı

Yayın tarihi: 18 Şubat 2022 Cuma 8:00 am - Güncelleme: 17 Şubat 2022 Perşembe 7:39 pm

Bir şirket sözcü Reuters’e verdiği demeçte, “Son zamanlarda tüm Visa müşterilerinin kredi kartlarını mağazalarımızda kullanmaya devam etmelerine olanak tanıyan küresel bir anlaşmaya vardık” dedi.

Amazon ve Visa, dünya genelinde ödeme ücretleri konusunda süren anlaşmazlığı çözdü. Amazon, kredi kartı işlemleri için aldığı yüksek ücretleri gerekçe göstererek 19 Ocak’tan itibaren Birleşik Krallık’ta Visa’yı kabul etmeyi bırakmakla tehdit etmişti. Hatırlayanlar bilir. Mastercard hem de Visa kart düzenleyicileri, İngiltere’nin Avrupa Birliği’nden çıkmasından ardından Birleşik Krallık’ta ücretleri artırdı.

Visa

 

Visa’nın ödeme pazarındaki hakimiyeti göz önüne alındığında, Amazon tehdidi çok da ciddiye alınmadı. Beklenen de oldu ve kısa bir süre önce şirket, Visa kartları kabul etmeye devam edeceğini duyurdu. Şirket “potansiyel bir çözüm üzerinde Visa ile yakın bir şekilde çalıştığını” söyledi. Amazon, Visa kartlarını başka hiçbir yerde yasaklamadı veya yasaklamakla tehdit etmedi.  Ancak Avustralya ve Singapur’da Visa kullanan müşteriler için ek bir işlem ücreti almaya başladı. Bu ücret de şimdi iptal edildi. Böylece Visa ile Amazon’un her şeyi arkalarında bıraktığını söyleyebiliriz. Bir Visa sözcüsü yaptığı açıklamada, “Bu anlaşma, Visa’nın bugün tüm Amazon mağazalarında ve sitelerinde kabul edileceğinin göstergesidir” dedi. Şimdilik şirket Visa ile problemlerini geride bıraktı.

“You” 4.sezon çekimleri için tarih netleşti