Amazon Türkiye’nin kargo teslimatlarında yeni devir

Yayın tarihi: 31 Ocak 2024 Çarşamba 5:02 pm - Güncelleme: 31 Ocak 2024 Çarşamba 5:02 pm

Amazon Türkiye, ürün teslimatlarının paketlenmesinde fazladan ambalajların ortadan kaldırıldığı yeni döneme geçildiğini duyurdu.

Amazon Türkiye, ürün teslimatlarında yeni döneme geçiyor.

Şirket, uygun ürünlerde üreticinin orijinal paketinden başka ek bir ambalajlama yapmadan yalnızca adres etiketi kullanarak kargo teslimatı yapmayı hedeflediklerini açıkladı.

Amazon Türkiye Ülke Müdürü Richard Marriott, konuya ilişkin açıklama yaptı. Marriott, “Programımız, teslimatlarda kullanılan fazladan ambalajları tamamen ortadan kaldırmayı ve yalnızca ürünü korumak için gerektiğinde ekstra bir karton veya zarf kullanmayı amaçlıyor” ifadelerine yer verdi.

BİNLERCE ÜRÜN PROGRAMA DAHİL

Bu programa mutfak aksesuarları, spor ekipmanları ve ofis malzemeleri de dahil olmak üzere binlerce seçilmiş ürün dahil edildi.. Ürün ek ambalajlamaya gerek duymadan gönderilmeye uygunsa, ödeme sırasında müşteriye ürünün “içinde ne olduğunu gösteren” bir paketle teslim edileceğini içeren bir mesaj gösteriliyor.

SİPARİŞİNİ GİZLEMEK İSTEYENLERE AYRI SEÇENEK

Müşteriler siparişlerini gizlemek isterlerse, “Ek Amazon ambalajı olmadan gönderilir” onaylı birçok ürün için açılır menüyü kullanarak, “İçindekini gizle, Amazon ambalajında gönder” seçeneğini tercih edebiliyor. Ek paketleme gerektiğinde ise akıllı paketleme seçimleri yapılmasına yardımcı olmak amacıyla makine öğrenimine dayanan algoritmalar kullanılıyor.

2024’te yayınlanacak yeni diziler! Netflix, Amazon, Disney, HBO’dan dikkat çeken yapımlar

Kaynak: TELE1