Amazon Türkiye ’den Avrupa’ya önemli bir yol açtı

Yayın tarihi: 13 Haziran 2019 Perşembe 10:20 am - Güncelleme: 13 Haziran 2019 Perşembe 10:20 am

Dünyanın en büyük e-ticaret platformlarından olan Amazon Türkiye ’den Avrupa’ya kendi siteleri üzerinden ihracat başlatıldığını müjdeledi. Amazon tarafından gerçekleştirilen bu gelişme, birçok e-ticaret sahibini son derece memnun etti.

Amazon Türkiye ’den Avrupa’ya önemli bir yol açtı. Amazon’da satış yapacak olanlar yalnızca Türkiye’de değil, aynı zamanda Avrupa’da da satış gerçekleştirme imkanına sahip olacak. Yalnızca Türkiye’de bulunan ürünlerin satışı yapılmayacak, aynı zamanda Avrupa için önemli olan ürünler de e-ticaret yoluyla gönderilebilecek.

Türkiye’deki birçok işletme sahibi genellikle ürünlerini dışarıya pazarlamakta son derece büyük sorunlar yaşayabiliyor. Amazon ise bu problemi tamamen ortadan kaldırabilecek bir sisteme imza attı.

Elektronik ticaret alanında Dünya devleri olan diğer sitelerle rekabet liderliğini sürdürmek isteyen Amazon, bütün pazarları birbirine bağlamaya çalışıyor. Özellikle den Türkiye’deki birçok ürünün döviz kuru nedeniyle daha düşük fiyatlı bir hale gelmesi, Avrupa için son derece önemli. Bu nedenle çok daha yoğun bir rağbetin olacağı düşünülüyor.

Amazon Prime gibi sistemler gittikçe diğer ülkelerde de yaygınlaşmaya başlıyor. Türkiye’nin Avrupa’ya açılmasına büyük katkıda bulunacak olan Amazon, Prime gibi sistemler belki de ilerleyen dönemlerde Türkiye’de de yaygınlaşmaya başlayacak. Peki sizce de Amazon tarafından alınan bu kararlar, Türkiye’deki ticari ortamı nasıl etkileyecek? Fikirlerinizi yorumlar bölümünden bizlere aktarabiliriz.