Amazon Spiderman dizisi için harekete geçti

Yayın tarihi: 7 Eylül 2020 Pazartesi 7:30 am - Güncelleme: 6 Eylül 2020 Pazar 6:48 pm

Sony ve Marvel arasındaki Spiderman savaşı kızışabilir. Zira Amazon yeni bir Spiderman dizisi için nabız yokluyor.

Marvel sinematik evrenini az çok yakından takip edenlerin de bildiği üzere Spiderman’in film hakları Sony’de bulunuyor. Yani Spiderman bir Marvel karakteri olmasına karşın, filmlerini yapma hakkı Sony’nin ellerinde.

Disney defalarca Sony’den bu hakları geri istese de ikna edemedi. Son olarak Sony ve Disney arasında yapılan özel bir anlaşmayla Spiderman Marvel sinematik evreninde de boy göstermeye başlamıştı.

spiderman

Disney Marvel sinematik evrenindeki karakterleri Disney+ platformu için hazırlayacağı dizilere çevirerek Netflix’e karşı elini kuvvetlendirmeye çalıştı.

Şimdi Amazon da benzer bir strateji üzerinde çalışıyor. Amazon Prime platformu için Sony ile iletişime geçen şirket Spiderman’in dizisi için nabız yokluyor. Eğer iki taraf anlaşabilirse Sony’nin yaratacağı sinematik evrene bağlı olan bir Spiderman dizisinin gelme ihtimali çok büyük.

Elbette burada bir dizi sorun da söz konusu. Muhtemelen bu dizi evreninde Spiderman ve Venom gibi popüler karakterler ön planda olmayacaklar. Amazon Sony’nin yaratacağı Spiderman evreninde arka planda kalmış ve sivrilmeye müsait karakterlere odaklanan diziler yapacak.

Şimdilik Sony ve Amazon arasında bir anlaşma olmadığı için bu konu hakkında yorum yapmak çok doğru olmayacaktır. Fakat ilerleyen dönemlerde pek çok kahramanı dijital yayın platformlarında görmek bizler için sürpriz olmayacak diyebiliriz.

Eski telefonunu Xiaomi ‘ye getirenlere çifte indirim fırsatı