Amazon, Rusya’ya karşı güçlü bir duruş sergiliyor

Yayın tarihi: 11 Mart 2022 Cuma 1:00 pm - Güncelleme: 10 Mart 2022 Perşembe 2:05 pm

Amazon, Ukrayna’yı işgal etmesinin ardından Rusya’ya karşı daha da güçlü bir duruş sergiliyor. Şirket bugün Rusya’daki ürün sevkiyatını askıya alacağını ve Rusya’da Prime Video’ya erişimi durduracağını duyurdu.

Ek olarak, Amazon  Rusya’dan daha fazla sipariş almayacaklarını söyledi. Şirket bir blog yazısında, “Diğer bazı ABD teknoloji sağlayıcılarının aksine, Amazon’un Rusya’da veri merkezi, altyapısı veya ofisi yok ve uzun süredir Rus hükümetiyle iş yapmama politikamız var” ifadelerini kullandı.

 

Dün Amazon ayrıca Rusya’da yeni AWS (Amazon Web Services) abonelerini kabul etmeyeceğini söyledi. Apple, Google ve Microsoft gibi diğer birçok teknoloji şirketi de Rusya’ya karşı harekete geçtiğinden, şirketin daha güçlü bir duruş sergilemesi çok şaşırtıcı değil.

Amazon, Ukrayna

Rusya’nın e-ticaret endüstrisi son yıllarda patlayıcı bir büyüme kaydederken, çoğunlukla Wildberries.ru ve Ozon.ru gibi yerel perakendeciler hakim. Amazon Rus pazarında hala rekabet etmek için mücadele ediyor. Bu nedenle Amazon’un yaptırımları çok ciddi bir etkiye sahip olmayacaktır. Ancak psikolojik anlamda etkiye sahip olabilecek yaptırımlar Rusya’yı savaşa son vermeye yönlendirme çabalarından biri. Fakat ne yazık ki savaş 10 günden fazladır devam ediyor ve henüz müzakere sağlanmış değil. Bir çok şirket ve kurum yaptırımlar uygulamaya devam ediyor. Tüm bunların neticesinde olumlu bir sonuç bekleniyor ancak henüz barış sağlanamadı. İlerleyen günlerde neler olacak göreceğiz.

Yeni Opel Astra ’nın Mükemmellik Sırrı: Kadınların Dokunuşu