Amazon rekor gelire rağmen ürünlerine zam yapacak

Yayın tarihi: 6 Şubat 2022 Pazar 9:00 am - Güncelleme: 5 Şubat 2022 Cumartesi 8:43 pm

Dünyanın en büyük teknoloji isimlerinden biri olan Amazon, 2021 yılını rekor bir gelirle kapatmasına rağmen yeni yılda ürünlerine zam yapmayı planlıyor.

Gerek pandemi, gerek dünya genelinde yaşanan ekonomik sıkıntılar birçok sektörü derinden sarstı. Bununla birlikte teknoloji dünyasında öyle isimler var ki, bunlar bırakın sarsılmayı her yeni dönemde rekor karlar açıklamaya devam ediyor.

Hatırlanacağı üzere, ilk olarak geçtiğimiz hafta Apple tarafından yapılan finansal durum açıklamasında, şirketin önceki döneme göre gerek gelirlerini gerekse de karını önemli bir seviyede arttırarak kendi rekorunu kırdığı görülmüştü. Bu açıklamanın ardından geri kalmak istemeyen Google’da mali raporlarını paylaşmış ve bu şirketin de yine kendi gelir ve kar rekorunu kırdığı anlaşılmıştı.

 

Amazon

İşte dünyanın dev teknoloji şirketlerinden biri olarak görülen Amazon’un bugün açıklanan verilerine baktığımız zaman yine durumun değişmediğini görüyoruz. Amerikalı teknoloji devi, 2021 yılının son çeyreğinde 137 milyar dolar gelir elde etti ki bu %9’luk bir büyüme anlamına geliyor. Şirketin sadece Bulut hizmetlerinden 18 milyar dolara yakın, reklam gelirlerinden ise 10 milyar dolara yakın gelir elde ettiğini söyleyelim.

Amazon sadece kendi ürünlerinde değil, 1,3 milyar dolar yatırım yaptığı Rivian firmasından da 12 milyar dolara yakın gelir elde etmiş durumda. İşte deyim yerindeyse taş ektiği yerden bile ekmek hasat eden Amazon, 2022 yılında gelirlerini daha da fazla arttırmak istiyor ki bu kapsamda Amazon Prime servisi için yeni bir tarife belirledi bile.

Şirket tarafından yapılan açıklamaya göre, sisteme yeni dahil olacak kullanıcılar 18 Şubat’tan itibaren aylık 14,99 dolar, yıllık ise 139 dolar ödeyecekken mevcut kullanıcılar içinse bu tarife 25 Mart’tan itibaren geçerli olacak.

Otomobil dünyasında Hyundai sürprizi: Türkiye’de lider olmaya aday