Amazon Luna oyun severler için yeni bir kanal

Yayın tarihi: 23 Ekim 2020 Cuma 8:00 am - Güncelleme: 22 Ekim 2020 Perşembe 2:15 pm

Stream oyun servisleri, oyun dünyasını kökünden değiştirecek gibi görünüyor. Amazon’un stream oyun servisi Luna da yarışa katılıyor.

Sadece birkaç hafta önce duyurulan Amazon Luna erken erişime açılarak seçilen az sayıdaki oyuncuyla teste başladı.

Luna oyun platformu, Amazon’un GeforceNOW ve Google Stadia platformlarına rakip olarak iş yapacak. Luna’dan yapılan duyuruya göre, oyuncular aylık 6 dolarlık abonelik karşılığında, sistemdeki oyunları oynayabilecekler. Luna’da şu anda 50 adet oyun bulunuyor. Bunların arasında Ubisoft’un çok satan Assassin’s Creed serisi de yer alıyor. Yeni Valhalla da bu oyunların arasında olacak.

Amazon Luna

Luna da, Google Stadia gibi, abonelik ücreti üzerinden, sistemdeki oyunları ücretsiz oynamaya izin veriyor. GeforceNOW ise kullanıcıların Steam, Epic ve Ubisoft store üzerinden satın aldığı ve sahibi olduğu oyunları oynamaya izin veriyor.

Amazon’un açıklamasına göre, Luna platformuna abone olmak isteyen yüz binlerce oyuncudan başvuru aldılar. Şirket şimdilik sadece az sayıda kullanıcıya davetiye göndermiş durumda.

Amazon’un Luna platformu Fire TV, PC ve Mac üzerinde çalışacak. Ayrıca iPhone ve iPad için de web uygulaması üzerinden erişilebilecek.

Peki siz stream oyun servisleri üzerinden oyun oynama fikri hakkında ne düşünüyorsunuz? Evinizdeki internet bağlantısı bu hizmetler için yeterli mi? Eğer Stadia veya Luna Türkiye’de hizmete açılırsa abone olur musunuz?

iPhone 12 ekranını kıranlar yandı!