Amazon kadın çalışanlar tarafından sert eleştirilere maruz kalıyor

Yayın tarihi: 21 Mayıs 2021 Cuma 8:00 am - Güncelleme: 20 Mayıs 2021 Perşembe 5:57 pm

Dünyanın en büyük e-ticaret platformları içerisinde yer alan Amazon kadın çalışanlar tarafından mahkemeye verildi. Bu süreç elbette hemen olmadı. Şirket içerisinde büyük çatlaklar var. İşte merak edilen bütün detaylar.

Küresel çapta online ticaret denilince akıllara ilk olarak hiç şüphesiz Amazon geliyor. Firmanın böylesine büyük bir şöhret yakalamış olması beraberinde büyümeyi getiriyor. Şu sıralar dünyanın en değerli markaları içerisinde yer alıyor. Ayrıca çalışan sayısı bununla doğru orantılı olarak büyüyor. Aynı zamanda şirket içi çatışmalar büyümeye devam ediyor.

Son olarak ortaya çıkan bazı detaylara göre Amazon içerisinde yöneticiler çalışanlara baskı yapıyor. Özellikle kadın çalışanlar bu konudan fazlasıyla muzdarip. Bazı çalışanlar Amazon şirketinin ırkçılık ve cinsel taciz gibi konularda taviz verdiğini söylüyor. Bu iddialar ağırlıklı olarak beyaz yöneticiler üzerinden ortaya atılıyor.

Amazon

Konuyla ilgili davacılardan birisi de 64 yaşındaki Pearl Thomas oldu. Bu siyahi kadın, yöneticisinden ırkçı sözler işittiğini söylüyor. Siyah meslektaşlar ile dalga geçildiğini söyleyen bu kadın durumu ilk etapta Amazon yöneticilerine bildirdi. Fakat onun bu şikayetleri şirket içerisinde çok fazla değer görmedi.

 

Aynı şekilde başka bazı kadınlar ve siyahi çalışanlar benzer durumlarla karşılaştı. Üstelik yöneticiler onları şikayet ettikleri için çalışanlarına kötü davranıyor. Kadınların ve siyahi vatandaşların önemli bir bölümü firmayı mahkemeye verdi. Konuyla ilgili şu an araştırmalar devam ediyor.

Amazon Echo Show 8 ve Echo Show 5’i duyurdu

Son dönemlerde Amazon çalışanları büyük sorunlarla karşılaşıyor. Pandemi sürecinin başlaması işin tuzu biberi oldu. Çok daha fazla baskı gördüklerini söyleyen çalışanlar şirket içi mücadelelerini devam ettiriyor. Amazon ile ilgili gelişmeler geldikçe aktarmaya devam ediyoruz.