Amazon Drive yakında kapatılacak

Yayın tarihi: 2 Ağustos 2022 Salı 8:00 am - Güncelleme: 1 Ağustos 2022 Pazartesi 2:59 pm

Amazon’un bulut depolama platformu Amazon Drive için yolun sonu göründü.

Bildiğiniz gibi bulut depolama son yıllarda en hızlı büyüyen alanlardan biri oldu. Google’dan Apple’a pek çok şirket bu alanda büyük başarı yakaladı. Bu yüzden Amazon’un da bu alana girmesi hiç de şaşırtıcı değildi. Ancak aradan geçen 11 yılın ardından Amazon, istediği başarıyı yakalayamadığı bu alandan çekilmeye hazır görünüyor.

Amerikalı teknoloji devi geçtiğimiz günlerde bir açıklama yayınlayarak bulut depolama hizmeti Amazon Drive’ın yakında kapanacağını duyurdu.

 

Amazon Drive’ı kapatacak olan Amazon, fotoğraf odaklı depolama hizmeti Amazon Photos’u ise aktif tutmaya devam edecek. Üstelik Drive’ın kapanmasının ardından Amazon Photos’a daha çok odaklanılacak. Yani anlayacağınız Drive kullanıcılarının fotoğraf ve videolarını bulutta tutmak için Drive yerine Amazon Photos’a geçmeleri yeterli olacak.

Amazon, Drive servisinin 31 Aralık 2023’te kapatılacağını açıkladı. Ancak 31 Aralık 2023’ten önce de kademeli olarak Drive’dan yavaş yavaş çıkılacak. İlk olarak 31 Ekim 2021’de servisin Android ve iOS uygulamaları emekliye ayrılacak. Ardından 31 Ocak 2022’den itibaren kullanıcıların Drive’a yeni dosya yüklemelerine izin verilmeyecek. Bu tarihten sonra Drive kullanıcıları sadece mevcut dosyalarını platform üzerinden görüntüleyebilecek veya indirebilecek. Ancak bu da 31 Aralık 2023’e kadar sürecek. Bu tarihten sonra dosyaları görüntülemek ya da indirmek de imkansız hale gelecek. Bu yüzden Drive kullanıcılarının bu tarihten önce dosyalarını başka yere taşımaları gerekiyor.

Amazon, Stranger Things’e benzetilen yeni dizisini yayınladı