Amazon çalışanları tacize uğruyor

Yayın tarihi: 25 Mart 2021 Perşembe 9:30 am - Güncelleme: 24 Mart 2021 Çarşamba 10:19 am

Amazon çalışanları tehdit üstüne tehdit alıyor. Şirket konu ile ilgili büyük bir baskı uyguluyor. Hadi gelin tüm detaylara birlikte göz atalım.

Evlere hızlı bir şekilde kargoların ulaşmasını sağlayan Amazon çalışanları tehdit edildiği iddiası ile mahkemede hakkını arayacak. Dünyanın en büyük kargo şirketleri içerisinde yer alan Amazon e-ticaretin kralı olarak biliniyor. Genel olarak bakıldığında insanların büyük bir bölümü şirketten memnun. Ancak çalışanlar için aynı şey söz konusu değil.

ABD son zamanlarda Amazon tarafından yapılanlar nedeniyle çalkalanıyor. Şirketin pandemi ortasında çalışanlarını tehdit ettiği ortaya çıktı. Bu durum büyük bir tepki ile karşılandı. Ancak gelen detaylarda durumun sadece bundan ibaret olmadığı görüldü.

amazon çalışanları

Koronavirüs pandemisi hepimizde derin etkiler bıraktı. İş dünyası ile birlikte aynı zamanda çalışanlarda da önemli bir hasara neden oldu. Şimdi ise yeni bir iddia daha ortaya atıldı. Şirkette çalışan işçiler haklarını aradıkları için taciz ile karşı karşıya kalıyor.

Bazıları Covid-19 nedeniyle şirket içerisinde hasta olan kişi sayısının artacağını söyledi. Açıkçası Amazon ilk etapta bunu pek dikkate almadı. Bu durum depolarda bazılarının hasta olmasına neden oldu. İşler tam olarak bu noktada iyice koptu. Çalışanlar sağlıklarına önem verilmediği için grev yaptı. Amazon ise bunu engellemeye çalıştı.

Yapılan açıklamalara göre işçiler haklarını aramaya çalıştı. Ancak bu durum ters tepti. Yöneticiler protestoları engellemeye çalıştı. Bunun sonucunda taciz gibi sorunlar ortaya çıktı. Amazon şu sıralar uzun bir süre mahkeme süreci ile uğraşacak.

Justice League siyah beyaz versiyonu HBO Max’e geliyor