Altun’un yıkılan kaçak evini de savunmak yandaşlara düştü

Yayın tarihi: 14 Nisan 2020 Salı 2:22 pm - Güncelleme: 14 Nisan 2020 Salı 4:46 pm

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun’un Kuzguncuk’ta kiraladığı araziye yaptığı kaçak yapı şikayet üzerine İBB tarafından yıkıldı. Altun, yıkımın ardından sessizliğini korurken yapının savunmasını, yandaş Star Gazetesi yazarı Ersoy Dede yaptı. Dede kaçak yapı hakkında “45 metrekare üzerine oturan mütevazı bir müstakil ev” açıklamasını yaptı.

Çift maaşlı Fahrettin Altun’un Boğaz’daki kaçak yapısını İBB yıktı

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Altun’un, Boğaziçi Öngörünüm Bölgesi’nde bulunan Kuzguncuk’ta kiraladığı araziye yaptırdığı yapılar İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından dün yıkıldı.

Cumhuriyet gazetesinin yıkım haberi hakkında Fahrettin Altun sessizliğini kokrurken, Altuın adına savunma Star gazetesi yazarı Ersoy Dede’den geldi.

Ersoy Dede, sosyal medyadan yaptığı açıklamada Fahrettin Altun’a ait evin 45 meterekare üzerine yappılı mütevazı bir ev olduğunu ve yapılan işlemin ise yıkım değil söküm işlemi olduğunu savundu.

İletişim Başkanı Prof.Dr. Fahrettin Altun hakkında saçma sapan haberler yapıldı. İşin esasını anlatayım..

1) Sn. Altun, Kuzguncuk’ta, mahalle arasında 45 metrekare üzerine oturan mütevazı bir müstakil evde ikamet ediyor.

2) Evin arkasında da güvenlik zaafiyeti doğuran bir boş arazi var. Altun, taşındığında burayı hayrına ıslah ettiriyor. Oradaki tinerci/balici tayfasının ayağı kesilince mahalleli duacı oluyor hatta.

3) Sonra vakıflar bu arazi için kiralama ihalesi açınca, herkese açık bu ihaleyi alıyor. Ve İBB ekipleri yandaş gazeteleriyle gelip yalandan bir pergoleyi söküp, ‘yıkım yaptık’ diye ayağa kaldırıyorlar ortalığı. Yıkım değil, söküm. Çünkü yapı falan yok ortada. İşin esası budur..