Evine 5 maaş giren Altun’u aklamak Hilal Kaplan’a düştü: Maaşları bağışlıyormuş

Yayın tarihi: 8 Aralık 2020 Salı 12:10 pm - Güncelleme: 18 Aralık 2020 Cuma 11:15 am

Yandaş Hande Fırat’ın, Emine Erdoğan’ın çantasını ‘Çakma’ diye savunmasından sonra Altun ailesinin maaşlarını da aklamak Hilal Kaplan’a düştü. Kaplan, evine 5 maaş girdiği iddia edilen Altun’un Whatsapp grubunda yazdığı mesajı ‘iznini’ alarak paylaştı, aldığı maaşı ‘hayır işlerine’ adadığını öne sürdü. Altun’un evine 5 maaş girdiği iddialarını CHP’li Özgür Özel aylar önce dile getirirken, Kılıçdaroğlu da dün Meclis’te yaptığı konuşmada “Bu kadar işsizlik varken bir kişinin 5 maaş almasını vicdanınız kabul ediyor mu? Ahlak, vicdan kabul eder mi bunu?” diye sordu.

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, Borsa İstanbul Yönetim Kurulu üyelerinin kendilerine 18 ile 24 bin TL arasında değişen ‘huzur hakkı’ bağlamasına tepki göstererek, “Evine en az 5 maaş giren Pergolacı Fahrettin, kendi maaşına yüzde 20 zam yapmış. Yetmemiş, fazladan maaşları için ödemesi gereken vergiyi de Borsa İstanbul’a ödettirme kararı almış” diye açıklama yapmıştı.

Hande Fırat: Emine Hanım’ın çantaları çakma!

Borsa İstanbul Yönetim Kurulu üyeleri arasında bulunan Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun’un evine en az 5 maaş girdiği iddiası sosyal medyada tartışma yaratırken, yandaş ‘yazar’ Hilal Kaplan da, Altun’u aklamak için kolları sıvadı.

Kaplan, Altun’un İHL grubuna yazdığı mesajı ‘izin’ alarak kişisel sosyal medya hesabı Twitter’da paylaştı.

Yurttaşa ‘kısa çalışma ödeneği’ bağlanırken bakın BİST yöneticilerine neler verilmiş!

HAYIR İŞLERİ İÇİN HARCAMIŞ

Açıklamada Altun, 2 yıldır Borsa İstanbul Yönetim Kurulu üyeliğinden aldığı maaşı ‘hayır işlerine’ adadığını söyleyerek savundu.

Ayrıca Altun, savunmasında kamuoyunu meşgule etmek istemediği için açıklama yapmadığını belirtirken, Kaplan’ın kendisini aklamasına da izin vermiş.

KILIÇDAROĞLU NE DEDİ?

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu dün Meclis’teki bütçe konuşmasında evine 5 maaş girdiği iddia edilen Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun’un ismini anmadan, “Çiftçinin geçinebileceği mallarda el koydunuz. Esnaf, çiftçi bu durumda, çöplerden kağıt toplayan vatandaşlar var. Ama onların bazıları ve bazı adamları, bir maaş değil, iki maaş değil, üç değil, beş maaş alıyorlar. Bu kadar işsizlik varken bir kişinin 5 maaş almasını vicdanınız kabul ediyor mu? Ahlak, vicdan kabul eder mi bunu?” ifadelerini kullandı.