Altun ve Soylu HDP’yi hedef aldı

Yayın tarihi: 26 Nisan 2021 Pazartesi 5:06 pm - Güncelleme: 26 Nisan 2021 Pazartesi 5:41 pm

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, 108 kişinin yargılandığı ve yarın Ankara 22. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülecek Kobani Davası öncesi haber ve paylaşımlarıyla HDP’yi hedef aldı. Öte yandan Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, henüz Kobani duruşması bile başlamadan ” Katiller için hesap vakti. Bizim adalete inancımız tam” ifadelerini kullandı.

 

Anadolu Ajansı (AA) ve İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, 28’si tutuklu 108 kişinin yargılandığı ve yarın görülecek Kobani Davası öncesi
Halkların Demokratik Partisi’ni (HDP) hedef aldı.

HDP Basın Yayın ve Propaganda Komisyonundan Sorumlu Eş Genel Başkan Yardımcısı Tayip Temel, AA’nın haberine tepki gösterdi. Anadolu Ajansı’nın bir ajans olmaktan öte hükümetin talimatları doğrultusunda özel savaş propagandası yürüten bir mecraya dönüştüğünü söyleyen Temel, “Kobani olaylarının azmettiricisi DAİŞ’e destek veren ve ‘Kobani düştü düşecek’ açıklamalarıdır” dedi.

‘HDP ARABULUCU OLDU’

“Kobani olaylarının ölümlerle, kanla, gerginliklerle sonuçlanmasının sebebi devlet yetkililerinin “Kontrol ettiremiyoruz” dedikleri kamu görevlileridir” diyen Temel, şunları söyledi: “Şunu da herkes bilsin ki, Kobani olayları diye tabir edilen Kobani direnişinin büyük bir kaosa ve hatta devlet içerisindeki kimi kliklerin darbe gerekçesi haline getirilmesine yönelik hazırlıkları durduran sayın Abdullah Öcalan’dır. Kobani olaylarını durdurma imkanını ortaya koyan sayın Öcalan’dan gelen mektuptur. Ne HDP bu olayı teşvik etmiştir, ne de Kürtler bir katliama dönüşecek bir protesto mantığı ile Kobani’yi sahiplenmiştir. Devlet içindeki güçlerin kışkırtması ve bilinçli bir hedef gözetmesiyle olaylar kaosa dönüşünce; HDP arabulucu olmuştur, Sayın Öcalan müdahale etmiştir. Anadolu Ajansı’nın görmek isteyeceği gerçek budur.”

SOYLU’DAN ‘HESAP VAKTİ’ PAYLAŞIMI

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu da Twitter hesabından, Ankara 22. Ağır Ceza Mahkemesinde görülmeye başlanacak dava öncesinde, “Onların anlatmadığı. #HDPkkiçinHesapVakti” başlığı ile bir paylaşımda bulunarak HDP’yi hedef gösterdi.

Soylu paylaşımında, 6-8 Ekim 2014 meydana gelen olayların talimatını HDP ve PKK yöneticilerinin verdiğini öne sürdü ve çeşitli rakamlar verdi

ALTUN DA HEDEF GÖSTERDİ

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, Kobani protestolarından dolayı 6 yıl 4 ay sonra açılan ve Selahattin Demirtaş ve Figen Yüksekdağ’ın da aralarında olduğu 108 kişinin yargılanacağı dava öncesinde açıklama yaptı ve “Cinayetlerin failleri bugün hakim karşısına çıkıyor. Katiller için hesap vakti. Bizim adalete inancımız tam” dedi.

Altun’un açıklamaları şöyle:

“Türkiye’yi kendilerince istedikleri yola çekmek için terörden yaptırıma kadar türlü tehditlere başvuranlar, başarıya ulaşamadı, ulaşamayacak Allah’ın izniyle. Terör örgütü PKK’nın emri ve siyasi uzantılarının çağrısı sonucunda, özellikle sivil insanlara yönelik kanlı katliamlara sahne olan 6-8 Ekim olayları da yine böylesine bir girişimdir.

Bu cinayetlerin failleri bugün hakim karşısına çıkıyor. Katiller için hesap vakti. Bizim adalete inancımız tam.

Türkiye’yi bölmek, parçalamak ve dahası içeriden hançerlemek isteyen tüm odaklara karşı devletimiz ve milletimiz her daim ayaktadır. Terör örgütleriyle küresel güç odaklarıyla ve darbeci zihniyetlerle mücadeleden bir an olsun geri durmayacağız.

Biden’ın 1915 olaylarını ‘soykırım’ olarak tanımlayan açıklamasını talihsiz, hadsiz ve hükümsüz olarak addediyoruz ve reddediyoruz. Sözde ‘soykırım’ iddiaları gibi tarihsel gerçeklikten yoksun popülist söylemler, bu topraklardaki ilmek ilmek ördüğümüz birlikte yaşama kültürümüze bir saldırıdır. Fakat bu saldırılar da bizim kardeşliğimize zarar veremeyecektir, aksine bağlarımızı daha da pekiştirecektir.”