Altun, Biden’a cevap için 7 ay beklemenin suçunu muhalefete attı

Yayın tarihi: 18 Ağustos 2020 Salı 1:16 pm - Güncelleme: 18 Ağustos 2020 Salı 1:16 pm

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, tartışma yaratan ABD Başkan Adayı Joe Biden’a 7 ay sonra tepki verilmesine ilişkin konuştu. Topu muhalefete atan Altun, “7 ay niye beklediniz’ diye soruyorlar, sizi bekledik” ifadesini kullandı.

Fahrettin Altun sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, “Biden’ın “muhalefetle el ele Erdoğan’ı devireceğiz’ sözlerine, konunun muhatabı muhalefet hâlâ net bir cevap veremedi. Hep bir ağızdan ‘7 ay niye beklediniz’ diye soruyorlar. Sizi bekledik. O konuşmayı siz de biliyordunuz biz de. Biz konuştuk. Siz neden sustunuz?” açıklamasında bulundu.

Biden’in 7 ay sonra gündem olan röportajında dikkat çeken Anadolu Ajansı detayı

Ne olmuştu?

ABD’de 3 Kasım’da yapılacak genel seçimlerde Demokrat Parti’nin başkan adayı olan Joe Biden’ın 19 Aralık’ta New York Times (NYT) yayın kuruluna verdiği söyleşide söylediği sözler Türkiye’de gündem oldu. Biden, söz konusu söyleşide, “Erdoğan bir otokrattır, yapmamız gerektiğini düşündüğüm şey, ona karşı çok farklı bir yaklaşım benimsemek ve muhalif liderleri desteklediğimizi açıkça ortaya koymak” ifadesini kullandı. Muhalefete desteğini açıkça belirten Biden, “Erdoğan’ı mağlup edin. Darbeyle değil, seçim süreciyle” dedi.

ABD’li Biden mevzusunun aslı ne?