Altınordu’dan Trabzonspor’a tepki: ‘Etik Dışı’

Yayın tarihi: 20 Haziran 2019 Perşembe 1:54 pm - Güncelleme: 20 Haziran 2019 Perşembe 1:54 pm

Altınordu, Trabzonspor’un Atakan Gündüz ve Salih Kavrazlı’yı transfer etmesine tepki gösterdi. İzmir ekibi, transferlerin izinsiz yapıldığını açıkladı.

Geçtiğimiz sezon altyapıdan yetişen oyuncularına şans veren bordo-mavili takım, bu yıl da genç oyuncuları kadrosuna katmaya devam ediyor.

Trabzonspor, son olarak Altınordu’dan Atakan Gündüz ve Salih Kavrazlı’yı alırken, İzmir temsilcisi bu transferlere tepki gösterdi.”OYUNCULARIMIZ HABERSİZ ALINDI”

Trabzonspor, iki futbolcuyu da yetiştirme bedeli ödeyerek kadrosuna kattı ve profesyonel sözleşme imzalattı. Ancak Altınordu, Atakan ve Salih’in kendilerinden habersiz alındığını belirterek, “komşunun bahçesinden meyve çalmak kadar masum değil” ifadelerini kullandı.

Altınordu’nun resmi sitesinden şu açıklama yapıldı:

“ALTINORDU Futbol Akademisi’nde (ALFA) eğitimlerini sürdüren, yıllarca emek verip üzerine titrediğimiz iki gencimiz Salih Kavrazlı ve Atakan Gündüz, Trabzonspor tarafından kulübümüze bilgi bile verilmeden “etik dışı” bir şekilde transfer edildi.

Kağıt üzerinde “yasal” gibi görünen bu hareketin, ne yazık ki toplumun yazılı olmayan ve bizleri ayakta tutan değerlerinin derinden yaralanmasına neden olduğunu belirtmek isteriz. Kulübümuzü “yok sayarak” yapılan bu davranış, “Aileler bize gelip çocuklarını Trabzonspor’a vermek istediler” şeklinde açıklanacak kadar basit değildir.

Trabzonspor, Türk futbolunun belki de sonunu hazırlayacak çok tehlikeli bir yol açmış ve öz kaynak sistemi dibine dinamit koymuştur. Üzerine basa basa belirtmek isteriz ki, bugünden itibaren, cebine 15-20 milyon TL koyacak bir çılgının, yıllarca emek verilen gençleri birer birer satın alamayacağının garantisini kimse veremez.

Bugün biz, evlatlarımızı kaybetmenin tarif edilemez üzüntüsünü yaşıyoruz. Yarın belki aynı sonla Trabzonspor veya bir başkası karşılaşacak. Çocukken “komşunun bahçesinden meyve çalmak” kadar masum sayılamayacak bu tarz davranışları bırakmalı, çocuklarımıza örnek olacak etik değerlerimizi yeniden hatırlamalı ve Türk futbolunda yeni bir dönemi el birliğiyle başlatmalıyız.”