Altındağ’da bıçaklanan genç olanları anlattı

Yayın tarihi: 12 Ağustos 2021 Perşembe 4:35 pm - Güncelleme: 11 Ağustos 2022 Perşembe 9:06 am

Ankara’nın Altındağ ilçesinde meydana gelen olaylarda bıçaklanan gençlerden biri yaşamını yitirdi. Hastanede tedavi gören Ali Yasin Güler o gece yaşananları “Ben hastaneye yattığımdan beri buraya rütbeliler, parti başkanları geldi. Hepsi fotoğraf çektirdi, gitti” dedi.

Ankara’da Suriyelilerin yoğun olarak yaşadığı mahallede çıkan kavgada bir kişi hayatını kaybetti. Olayların yaşandığı mahallede önlemler yetersiz kaldı, kalabalık gruplar Suriyelilerin evlerine saldırdı.

Ankara’nın Altındağ ilçesine bağlı Battalgazi Mahallesi’nde Suriyeliler ile mahalle halkı arasında yaşanan kavgada bıçakla ağır yaralanan 18 yaşındaki Emirhan Yalçın kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti.

Bıçaklı kavganın ardından polisin güvenlik önlemleri aldığı Önder ve Battalgazi Mahallesi’nde çatışmada  ‘Allahu ekber’ sloganları eşliğinde yürüyen bini aşkın kişinin olduğu gruplar iki mahallede yaşayan Suriyelileri hedef aldı.

Birçok Suriyelinin güvenlik endişesiyle evlerinden ayrıldığı, bazı ev ve işyerlerinin de saldırganlar tarafından yağmalandığı öne sürüldü. Gazeteci Nevşin Mengü’nün Twitter’dan paylaştığı görüntülerde, bir gurubun yürüyüş yapıp, bağırarak dolaştığı görüldü.

Altındağ’da meydana gelen bu olayda bıçaklanan ve tedavi gören Ali Yasin Güler, yaşananları şu ifadelerle anlattı:

“Çocukluk arkadaşımın bugün toprağa verildiğini öğrendim. Arkadaşım bıçaklanıp can verirken bulunduğumuz semtte parkta bir tane Türk yoktu. Buraya rütbeliler, parti başkanları geldi fotoğraf çektirip gittiler. Değişen ne oldu? Bunların böyle olacağını tahmin etmeleri gerekiyordu başımıza getirirken”

Altındağ’da 76 kişi gözaltına alındı, çoğu sabıkalı çıktı