Altın Portakal’ın simgesi yol kenarı süsü oldu

Yayın tarihi: 6 Ekim 2023 Cuma 10:44 am - Güncelleme: 6 Ekim 2023 Cuma 10:44 am

Antalya Altın Portakal Film Festivali’nin simgesi olan Venüs heykellerinden biri hurdacıdan alınarak bir köfteci ve oto galeri işletmesi önündeki yola konuldu. Heykelin kırık olması dikkat çekti.

Bu yıl 60’ıncısı düzenlenmesi planlanan Türkiye’nin en uzun soluklu film festivali unvanını elinde bulunduran Antalya Altın Portakal Film Festivali, başlamadan iptal edildi. Festival seçkisine giren filmlerin açıklanmasının ardından Nejla Demirci’nin yönettiği ‘Kanun Hükmü’ belgesel filmi, dikkati çekti. FETÖ propagandası yapıldığı öne sürülerek filmin gösterimden çıkarılması gündeme geldi. Günlerce süren tartışmalarla film iki kez seçkiden çıkarılıp tekrar alındı.

Festivalin iptal edilmesinin ardından kent merkezine asılan afişler toplatıldı. Festivalin simgesi haline gelen Venüs heykellerinden biri ise Kepez ilçesinde kaderine terk edildiği ortaya çıktı.

OTO GALERİ ÖNÜNDE SERGİLENİYOR

Kepez ilçesi Habipler Mahallesi Sütçüler Caddesi üzerinde bulunan bir köfteci ve oto galeri işletmesi önündeki Venüs heykelinin portakal tuttuğu elinin kırıldığı ve eskidiği dikkat çekti. Oto galeri işletmecisi Ali Argın, çeşitli yerlerinde çatlakların yer aldığı heykeli bir hurdacıdan aldığını, dikkat çektiği için işletmesi önünde sergilediğini söyledi. Zaman zaman heykelin yerini de değiştirdiğini belirten Argın, “Hurdacılardan aldım. İşletmenin önüne koydum. Sanırım kırıldığı için atılmış. 4-5 yıldır burada bekliyor” ifadelerini kullandı.

12 Eylül’den sonra ilk! Altın Portakal Film Festivali iptal edildi