Altın Portakal’dan çekilen bakanlığa Tamer Karadağlı’dan tam destek

Yayın tarihi: 29 Eylül 2023 Cuma 9:30 am - Güncelleme: 29 Eylül 2023 Cuma 9:38 am

Devlet Tiyatroları Genel Müdürü Tamer Karadağlı, ‘Kanun Hükmü’ belgeselinin Altın Portakal Film Festivali seçkisine alınması kararı sonrası Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın festivalden çekilmesine tam destek verdi. Film bakanlık kararı sonrası yeniden festival seçkisinden çıkarılmıştı.

“Kanun Hükmü” adlı belgeselin 60. Altın Portakal Film Festivali’ne geri alınmasına Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Türkiye Sanatçılar Birliği tepki gösterdi. Bakanlık ‘Kanun Hükmü’ belgeselini hedef gösterdiği açıklamasında, “Böylesi önemli bir festivalde, sanatın gücü kullanılarak mağduriyet algısı üzerinden FETÖ terör örgütü propagandası yapılmasına vesile olunması son derece üzücüdür. Bakanlığımız, Aziz milletimizin 15 Temmuz’da verdiği destansı mücadelesinin itibarsızlaştırılması, sanatın provokasyon unsuru olarak kullanılması çabasının bir parçası olmayacaktır” dedi.

Konuyla ilgili AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından 11 Ağustos’ta Devlet Tiyatroları Genel Müdürlüğü’ne atanan oyuncu Tamer Karadağlı’dan da açıklama geldi. Aydınlık’a konuşan Karadağlı “Bakanlığımızın aldığı kararın arkasındayız” açıklamasını yaptı.

‘Kanun Hükmü’ belgeseli Altın Portakal’dan ikinci kez çıkarıldı!

ALTIN PORTAKAL’DA ‘KANUN HÜKMÜ’ KRİZİ

KHK ile ihraç edilenleri anlatan ‘Kanun Hükmü’ belgeseli Altın Portakal Film Festivali’nin seçkisinden çıkarılmıştı. 24 yönetmen karara tepki olarak festivalden filmlerini çekmişti. Festival yönetimi bunun üzerine filmi tekrar seçkiye almıştı.

Kültür ve Turizm Bakanlığı da festival yönetiminin bu kararına tepki olarak festivalden desteğini çekmişti. Adalet Bakanı Yılmaz Tunç ise “Altın Portakal festivalinde terör örgütünün propagandasının yapılmasına müsaade edilemez” açıklamasını yapmıştı.

Bu gelişmeler sonrası festival yönetimi filmi yeniden seçkiden çıkarmıştı. Festival Yönetmeni Ahmet Boyacıoğlu karara ilişkin şu açıklamayı yapmıştı:

“Kanun Hükmü adlı filmin festivaldeki varlığı nedeniyle şahsım adına soruşturma açıldığı bilgisi tarafıma ulaşmıştır. Soruşturma ile birlikte benim ve ekibimin can güvenliği ile ilgili tehditler oldukça yüksek perdeden devam etmektedir. Oysa oldukça yüksek sesle tepkilerini dile getiren sinema sektöründen gereken desteği göremedik. Geldiğimiz noktada olayın sorumlusu ve suçlusu olarak gösterilmek isteniyoruz. Herhangi bir terör örgütünün destekçisi olarak tarif edilmeyi kabul etmemiz mümkün değildir. Kanun Hükmü adlı belgeseli, Festival seçkisinden çıkarıyoruz.”

“Kanun Hükmü” geri alındı, bakanlık Altın Portakal’dan çekildi!

Kanun Hükmü filminin konusu ne?

Dayanışma kazandı! Altın Portakal’da ‘Kanun Hükmü’ kararı

Ezel Akay’dan bakanlığa ‘Altın Portakal’ tepkisi

Altın Portakal’dan çıkartılan filmin görüntü yönetmeni hayatını kaybetti