Altın Koza Film Festivali’ne film galaları damga vurdu

Yayın tarihi: 28 Eylül 2019 Cumartesi 11:39 am - Güncelleme: 28 Eylül 2019 Cumartesi 2:40 pm

Adana Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen ve 29 Eylül’e kadar sürecek olan 26. Uluslararası Adana Altın Koza Film Festivali’nde 27 Eylül Cuma günü Ulusal Uzun Metraj Film Yarışması finalistlerinden dört filmin festival galaları gerçekleşti. Cemil Ağacıkoğlu katılımıyla gerçekleşen Altın Koza Kısa Film Atölyesi ve panelle devam eden festivalin beşinci gününde, Nebil Özgentürk moderatörlüğünde, Aydın Ilgaz, Gül Sunal, Ezo Sunal ve Güner Özkul’un katıldığı Hababam Sınıfı 60 Yaşında söyleşisi yapıldı.

KAPI” FİLMİNİN FESTİVAL GALASI YAPILDI

Nihat Durak’ın yönettiği, 26. Uluslararası Adana Altın Koza Film Festivali’nin Ulusal Uzun Metraj Film Yarışması bölümünde yarışan “Kapı” filminin festival kapsamındaki galası gerçekleşti. Galaya, filmin oyuncularından Vahide Perçin, filmin yapımcıları Önder Köse, Filiz Üstün Durak ve filmin müziğini yapan Güldiyar Tanrıdağlı katıldı. Kadir İnanır, Vahide Perçin, Timur Acar, Aybüke Pusat, Sermet Yeşil, Nilay Erdönmez, Özgün Çoban ve Reyhan Özdilek’ın rol aldığı filmin konuk oyuncuları arasında Erdal Beşikçioğlu, Menderes Samancılar ve Şerif Erol yer alıyor. Film, Midyatlı Süryani bir ailenin dramını konu ediyor.

NUH TEPESİ” FİLMİNİN TÜRKİYE PRÖMİYERİ YAPILDI

Cenk Ertürk’ün yazıp yönettiği “Nuh Tepesi” filminin Türkiye prömiyeri ve festival galası yapıldı. Galaya, filmin yönetmeni Ertürk, yapımcıları Alp Ertürk, Şevki Tuna Ertürk, oyuncularından Ali Atay, Hande Doğandemir, Arın Kuşaksızoğlu, Mehmet Özgür ve film ekibi katıldı. Başrollerinde Haluk Bilginer ve Ali Atay’ın yer aldığı “Nuh Tepesi”nde Hande Doğandemir, Mehmet Özgür ve Arın Kuşaksızoğlu rol alıyor. Bir yandan orta yaşın hayatına getirdiği krizlerle boğuşan Ömer, diğer yandan da “Nuh Ağacı”nın altına gömülmek isteyen ve ağacı kendisinin diktiğini iddia eden babasının son dileğini gerçekleştirmek için kasabalılarla ve kendisiyle yüzleşmek zorunda kalır.

KRALİÇE LEAR” FİLMİNİN TÜRKİYE PRÖMİYERİ YAPILDI

Pelin Esmer’in yönettiği “Kraliçe Lear” filminin Türkiye prömiyeri ve festival galası; yönetmen Esmer, filmin yapımcısı Dilde Mahalli, Arslanköylü tiyatrocu kadınları ve film ekibinin katılımıyla gerçekleşti. Fatma Fatih, Ümmü Kurt, Zeynep Fatih, Behiye Yanık, Cennet Güneş ve Hüseyin Arslanköylü’nün rol aldığı “Kraliçe Lear”, Shakespeare’in Kral Lear oyunuyla Mersin’in dağ köylerinde otuz günlük bir turneye çıkan Arslanköylü tiyatrocu kadınların umut dolu hikâyesini konu alıyor.

ADEN” FİLMİNİN FESTİVAL GALASI YAPILDI

Barış Atay’ın yönetmen koltuğunda oturduğu “Aden” filminin festival galası; yönetmen Atay, filmin oyuncularından Caner Erdem, Cemalettin Çekmece ve film ekibinin katılımıyla gerçekleşti. Funda Eryiğit, Onur Ünsal, Caner Erdem, Cemalettin Çekmece ve Sermet Yeşil’in rol aldığı “Aden”, büyük bir sır saklayan suç ortağı iki kardeşin dünyalarına giren iki yolcunun hikâyesini konu ediyor.

ALTIN KOZA FİLM FESTİVALİ’NİN 50. YILINDA TÜRKİYE’DEKİ FİLM FESTİVALLERİ PANELİ

Festival kapsamındaki Altın Koza Film Festivali’nin 50. Yılında Türkiye’deki Film Festivalleri paneli; Dr.Öğretim Üyesi Ece Vitrinel moderatörlüğünde, Doç. Dr. Ali Karadoğan, Ahmet Boyacıoğlu, Doç. Dr. Hakan Erkılıç ve Doç. Dr. Serhat Serter’in katılımıyla HiltonSa Otel’de gerçekleşti.

HABABAM SINIFI 60 YAŞINDA SÖYLEŞİSİ

26. Uluslararası Adana Altın Koza Film Festivali’nin beşinci gününde gerçekleşen Hababam Sınıfı 60 Yaşında söyleşisi; Nebil Özgentürk moderatörlüğünde ve Aydın Ilgaz, Gül Sunal, Güner Özkul’un katılımlarıyla Adana Büyükşehir Belediyesi Tiyatro Salonu’nda yapıldı. Türk sinemasının güldürü anlayışı açısından bir dönüm noktası olan, Ertem Eğilmez’in, Rıfat Ilgaz‘ın Hababam Sınıfı romanından aynı adla uyarladığı filmin anlatıldığı söyleşide, sinemada telif haklarıyla ilgili yaşanan sorunlar da konuşuldu.

Aynı gün festival kapsamında, Aytaç Arman ve Cengiz Sezici anısına, Menderes Samancılar’ın katılımıyla gerçekleşen “Fatma Gül’ün Suçu Ne” filminin gösterimine; Nur Sürer, Rıza Akın, Nebil Özgentürk, Levent Özdilek, Volkan Severcan ve Demir Karahan katıldı. Ayrıca, film ekibinin katılımıyla “Adana’nın Tadı” filmi de festival izleyicisiyle buluştu.

Festival’in bugünkü programı ise şöyle: