Altın fiyatlarında FED rallisi! Gram altından tarihi zirve

Yayın tarihi: 4 Mayıs 2023 Perşembe 10:51 am - Güncelleme: 4 Mayıs 2023 Perşembe 10:51 am

ABD Merkez Bankası’nın (FED) Haziran ayında  faiz artışlarına ara vereceğine yönelik beklentiler altın fiyatlarını yükseltti. Bu gelişmelerle gram altın yeni güne tarihi rekorunu kırarak başladı. bin 291 liraya yükselen dolar anlık olarak bin 277 liradan işlem görüyor.

ABD Merkez Bankası (Fed) politika faizini beklentiler doğrultusunda 25 baz puan artırarak 16 yılın en yüksek seviyesi olan yüzde 5-5,25 aralığına yükseltti.

Bankadan yapılan açıklamada, ekonomik aktivitenin ilk çeyrekte “ılımlı bir büyüme” kaydettiğine işaret edilirken, “Yeterince kısıtlayıcı bir duruş elde etmek için bazı ek politika sıkılaşmasının uygun olabileceğinin öngörüldüğüne” ilişkin ifadenin açıklamadan çıkarılması dikkati çekti.

Fed faiz kararını açıkladı!

GRAM ALTIN

Para piyasalarında Fed’in yıl sonuna kadar 50 baz puan faiz indirimi yapabileceği beklentisi altın fiyatlarını desteklerken gram altın, bin 291 TL ile rekor yenilemesi sonrası bin 277 TL seviyelerine çekildi.

Dün altının ons fiyatına paralel değer kazanan altının gram fiyatı, günü yüzde 1,15 artışla bin 277 liradan tamamlamıştı.

ÇEYREK ALTIN

Aynı dakikalarda çeyrek altın 2 bni 90 lira, Cumhuriyet altını da 8 bin 460 liradan satılıyor.

ONS ALTIN

Altının ons fiyatı ise dün 2 bin 65 dolarla tüm zamanların en yüksek kapanışını gerçekleştirmesinin ardından şu sıralarda önceki kapanışının yüzde 1,4 altında 2 bin 36 dolardan alıcı buluyor.