‘Altın Çocuk’, PSG’yi tek başına yıktı! İşte Şampiyonlar Ligi’nde gecenin sonuçları…

Yayın tarihi: 19 Şubat 2020 Çarşamba 7:10 am - Güncelleme: 19 Şubat 2020 Çarşamba 7:10 am

Şampiyonlar Ligi son 16 turu ilk maçlarında Atletico Madrid, son şampiyon Liverpool’u 1-0, Borussia Dortmund ise genç yıldızı Erling Haaland’ın attığı gollerle yıldızlar karması Paris Saint Germain’i 2-1 mağlup etti.

Şampiyonlar Ligi son 16 turu ilk mücadelesinde Signal İduna Park’ta Fransız temsilcisi Paris Saint Germain’i ağırlayan Borussia Dortmund sahadan 2-1’lik galibyetle ayrıldı. Sarı-Siyahlı ekibe galibiyet ve avantajı getiren golleri ‘Altın Çocuk’ lakaplı Erling Halaand attı.

Mücadelenin ilk yarısında her iki ekip de gol pozisyonları buldu ancak değerlendiremedi. İkinci yarıda ise mücadelenin beklenen golleri peş peşe geldi. İlk olarak sahneye Haaland çıktı. Ceza sahası içindeki karambolde topa son dokunan o oldu ve takımını 1-0 öne geçirdi.

Ardından sahneye Neymar-Mbappe ikilisi çıktı. Mbappe, harika çalımlarla getirdiği topu solundaki Neymar’a yuvarlayınca süper yıldız takımına beraberliği getiren golü yapmak için sadece dokundu.

Golün ardından PSG her şeyi değiştirebileceğini düşündüğü anda futbolun yeni yıldızı 19 yaşındaki Haaland bir kez daha sahneye çıktı ve harika bir vuruşla tekrar üstünlüğü takımına geçirdi. Haaland her iki golden sonra da meşhur meditasyon pozunu verdi.

Karşılaşmanın ilerleyen dakikalarında başka gol olmayınca Borussia Dortmund sahadan 2-1’lik skorla ayrıldı ve rövanş için avantaj elde etti.

Karşılaşmanın rövanşı 11 Mart’ta Fransa’da oynanacak.

ATLETİCO MADRİD, AVANTAJI KAPTI

Atletico Madrid, Şampiyonlar Ligi son 16 turu ilk mücadelesinde evinde ağırladığı geçtiğimiz sezonun Şampiyonlar Ligi şampiyonu Liverpool’u Saul Niguez’in 4. dakikada attığı golle 1-0 yendi ve tur için avantaj elde etti.

Geçtiğimiz sezon Şampiyonlar Ligi şampiyonu olarak adını tarihe bir kez daha yazdıran Kloop’un Liverpool’u uzun süre sonra bir kez daha mağlup oldu. Şampiyonlar Ligi gruplarında karşılaştığı Napoli’ye 2-0 mağlup olduğu maçın ardından Premier Lig ve Şampiyonlar Ligi’nde mağlubiyet yüzü görmeyen Liverpool’un serisi Atletico Madrid deplasmanında sona erdi.

Maçın henüz başında Liverpool defansının ofsayt diye bir an beklediği pozisyonda topu ağlara yollayan Saul Niguez takımını 1-0 öne geçirdi. Golün ardından 90 dakika boyunca Liverpool’u durdurmaya başaran Atletico Madrid, zaman zaman pozisyonlar da yakaladı ancak farkı 2’ye taşıyamadı.

Karşılaşmanın rövanşı 11 Mart’ta İngiltere’de oynanacak.