Altın alanlar dikkat! Yarından itibaren valör uygulanacak… Peki valör ne demek

Yayın tarihi: 21 Mayıs 2020 Perşembe 4:31 pm - Güncelleme: 21 Mayıs 2020 Perşembe 4:45 pm

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) altın alımlarıyla ilgili yeni bir açıklama yaptı. BDDK yaptığı açıklamada, “Yarından itibaren 100 gram ve üzeri altın alımına 1 gün valör uygulanacak” ifadelerini kullandı.

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK), “Yarından itibaren 100 gram ve üzeri altın alımına 1 gün valör uygulanacak” açıklaması yaptı.

BDDK’dan yapılan açıklamada, Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulunun 21 Mayıs 2020 tarih ve 9033 sayılı kararı ile finansal piyasaların istikrarlı işleyişine ve kredi sisteminin etkin çalışmasına katkıda bulunulmasını teminen yarından itibaren gerçek ve tüzel kişilerin günlük 100 gram ve üzerinde altın alım işlemlerinde, altının ilgilinin hesabına aktarılmasının ve/veya kullanıma açılmasının bir iş günü valörlü olarak gerçekleştirilmesine karar verildiği kaydedildi.

Tarihi rekor! Altın bir gün üç defa rekor kırdı

VALÖR NE DEMEK?

Valör ne demek? sorusunun cevabı merak ediliyor. Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu(BDDK) bir açıklama yaptı. BDDK’nın açıklamasında “Yarından itibaren 100 gram ve üzeri altın alımına 1 gün valör uygulanacak.” ifadeleri yer aldı. Valörün anlamı ise merakla araştırılmaya başlandı.

Valörün nedemek olduğunu soran vatandaşlar sorunun cevabını aramaya devam ediyor. Kısaca, faiz hesaplamasına başlangıç oluşturan tarihtir. Kredi hesaplarına alacak geçen hareketler için işlemin yapıldığı günü takip eden ilk iş günüdür. Borç geçen işlemler için valör, işlemin yapıldığı gündür.