Altı liderden ‘Türkiye’nin masası’ paylaşımı

Yayın tarihi: 27 Mayıs 2022 Cuma 10:09 pm - Güncelleme: 28 Mayıs 2022 Cumartesi 10:00 am

Altı muhalefet partisi lideri pazar günü bir araya geliyor. Liderler zirve öncesi sosyal medya hesaplarından videolu bir paylaşım yaptı. Videoda Güçlendirilmiş Parlamenter Sistem’e vurgu yapılırken altılı masa, “Türkiye’nin Masası’ olarak tanımlandı.

Güçlendirilmiş Parlamenter Sistem için masaya oturan CHP, İYİ Parti, Demokrat Parti, DEVA Partisi, Saadet Partisi ve Gelecek Partisi liderleri dördüncü defa 29 Mayıs’ta buluşacak. Toplantının ev sahipliğini Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, üstlenecek.

TÜRKİYE’NİN MASASI

“Türkiye’nin Masası” isimli videoyu olarak Ahmet Davutoğlu, Twitter hesabından paylaştı. Altılı masada olacak tüm parti liderlerini etiketleyen Davutoğlu,  paylaşımına “Türkiye’nin Masası” notunu düştü. Videoda Güçlendirilmiş Parlamenter Sistem çalışmasına vurgu yapılırken ‘altı üstü bir masa’ eleştirisine de, “Maddeye manayı veren insandır. Bu masa buranın masası ama hepimizin masa olacak. Bu masada çözeceğiz ne sorun varsa” denildi.

LİDERLER PAYLAŞTI

Davutoğlu’nun paylaşımından sonra CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, İYİ Parti Lideri Meral Akşener, Demokrat Parti Lideri Gültekin Uysal, Saadet Partisi Lideri Temel Karamollaoğlu ve DEVA Partisi Lideri Ali Babacan da “Türkiye’nin Masası” videosunu paylaştı. Paylaşıma fazladan notu sadece Karamollaoğlu düştü. Karamollaoğlu,” Bu masada ülkemizin problemlerini çözmeye ve insanımızın yüzünü güldürecek adımları atmaya kararlıyız. “Birlikte kazanacak, birlikte başaracağız!” dedi.

Kılıçdaroğlu’ndan Erdoğan’a: Paraları oğlun Bilal Erdoğan transfer ediyor