Altılı masayı kim kurdu

Yayın tarihi: 29 Kasım 2022 Salı 9:28 am - Güncelleme: 29 Kasım 2022 Salı 9:28 am

Sayıl Cengiz Gündoğdu

Güvendiğim kişilerden elde ettiğim bilgilere göre, Altılı Masayı, sayın Cumhurbaşkanı Erdoğan kurdurdu. Şöyle ki, önce Sayın Davutoğlu ile görüşüp bir parti kurmasını istedi. Sayın Davutoğlu, önce itiraz ettiyse de, sonradan razı olup bir parti kurdu, sonra sayın Babacan’ı çağırdı ve onun da bir parti kurması istedi. Ve Babacan da partiyi kurdu. Bundan sonra sayın Cumhurbaşkanı, Sayın Davutoğlu ile sayın Babacan’a dedi ki, bana muhalefete başlayın. Bana muhalefete başlayınca CHP sizinle ittifak kurmak ister. Önce nazlanın sonra ittifak kurun.
Babacan, Davutoğlu, Kılıçdaroğlu ittifakı kurulunca sayın Akşener boş durmadı. Ve koşa koşa ittifaka girdi. Bu ittifakı gören sayın Temel Karamollaoğlu da koşa koşa ittifaka girdi. Böylece Altılı Masa oluşturuldu.

Altılı Masa oluşunca Atatürkçüler ne yapacaklarını şaşırdılar. Bilindiği gibi türlü çeşitli Atatürkçüler var. Mesela neo-mandacı Atatürkçülük olduğu gibi eşcinselliği savunan Atatürkçüler de var. Ayrıca eşcinselliğe karşı çıkan Atatürkçüler de var. Anıt Kabri ibadethane zanneden Atatürkçüler bile var.

Atatürkçüler de Altılı Masadan itibaren güç birliği oluştururlarmış. Yalnız güç birliğinin sembolü konusunda anlaşamıyorlarmış. Aldığım duyumlara göre sayın Cumhurbaşkanı Kemalistleri de birleştirecekmiş.

Laiklik Üstüne

Bir futbol maçında seyirciler “Türkiye laiktir, laik kalacaktır” demişler. Bu laiklere laf anlatmak mümkün değil. Nasıl bir kafaysa kafaları.

Önce şu tesbiti yapalım. Bre cahiller, futbol maçı ile laikliğin ne ilgisi var. Mesela siz laikler hiç beğenmediği Suudi Arabistan, Arjantin’i 2-1 yendi. Nerde yendi. Futbolda yendi. Böylece şeriat 2, laiklik 1 oldu ve laiklik yenildi.

Bu işler öyle futbol sahalarında bağırmakla çağırmakla çözülmez.

İlim, irfan, feraset icap ettirilir o da siz de yok.

Maçlarda laiklik diye çığrıştıranlara soralım. Laiklik bir futbol maçının neresindedir. Maç mı laik olmalı? Yoksa laiklik derken futbolcular mı kast edildi. Veya topun mu laik olması istendi. İyi ama top nasıl laik olacak?

Laiklik yoksa bütün bunların ötesinde mi. Ötede ise nerede? Laiklik futbolcular da olabilir mi… o zaman şu problem çıkar. 22 futbolcunun tamamı da laik olmalı. Yoksa yarısı ya da dörtte biri laik olsa olur mu olmaz mı.

Gördün mü laikperest işler nereye kadar gitti.