Altılı Masa’dan ortak ‘Sinan Ateş’ kararı

Yayın tarihi: 6 Ocak 2023 Cuma 10:48 am - Güncelleme: 6 Ocak 2023 Cuma 10:48 am

Altılı Masa‘nın 10’uncu toplatasından sonra liderler suikastla öldürülen eski Ülkü Ocakları Genel Başkanı Sinan Ateş hakkında ortak açıklama yaptı.

Eski Ülkü Ocakları Genel başkanı Sinan Ateş siyasi suikastla öldürülmüştü. 10’uncu defa bir araya gelen Altılı Masa liderleri konu hakkında ortak açıklama yaptı. Altılı Masa liderleri “ cürümleri işleyenlerin ve onların arkasındaki güçlerin hak ettikleri cezaları almasının takipçisi olacağız” dedi.

Altılı Masa’dan tarih çıktı! 30 Ocak

Altılı Masa’dan yapılan ortak açıklamada şunlar kaydedildi:

Toplantımızda ayrıca, geçtiğimiz hafta içinde Ülkü Ocakları eski Genel Başkanı Sinan Ateş’in Ankara’da güpegündüz sokak ortasında katledilmesi ile daha da aşikâr bir şekilde ortaya çıkan kamu düzenindeki bozulma konusunu da kapsamlı bir şekilde ele aldık. Her şeyden önce Sinan Ateş’in ailesine ve sevenlerine taziyelerimizi sunuyoruz. Bu vahşeti daha da vahim kılan husus ise, cinayet sonrasında başta Cumhurbaşkanı, İçişleri Bakanı, Adalet Bakanı ve MHP Genel Başkanı olmak üzere ilgili yetkililerin derin bir sessizlik içine girmeleridir. Daha önce siyasilere, akademisyenlere ve gazetecilere yönelik saldırıların faillerinin hiçbir ceza almadan serbest kalmalarının da verdiği cüretle kendileri gibi düşünmeyen herkese saldıran çetelerin elini kolunu sallayarak gezdiği, mafyatik yapıların karşılıklı infazlar gerçekleştirdiği bir ülkede kamu düzeninden ve demokratik hukuk devletinden bahsetmek mümkün değildir.

Bu cürümleri işleyenlerin ve onların arkasındaki güçlerin hak ettikleri cezaları almasının takipçisi olacağız. Kimse ülkemizi her kesimden gençlerin feda edildiği yetmişli yılların karanlıklarına da, seksenli yılların darbeci 12 Eylül şartlarına da, doksanlı yılların faili meçhullerine de geri götüremeyecektir.

İstanbul sokaklarında ‘Sinan Ateş’ mesajı