Altılı masa toplantısı sonrası liderlerden peş peşe açıklama

Yayın tarihi: 21 Ağustos 2022 Pazar 10:52 pm - Güncelleme: 21 Ağustos 2022 Pazar 11:01 pm

CHP, İYİ Parti, Demokrat Parti, Saadet Partisi, Gelecek Partisi ve DEVA Partisi ilk tur görüşmelerinin son toplantısını Saadet Partisi’nin ev sahipliğinde gerçekleşti. Toplantı sonrasında parti liderlerinden peş peşe açıklamalar geldi.

 

Altı siyasi parti genel başkanlarının bir araya geldiği ‘liderler buluşmasının’ altıncısı, Saadet Partisi Genel Merkezi’nde ^yapıldı. Toplantı sonrası altı partiden ortak açıklama yapıldı.

6’lı masadan ‘kararlılık’ mesajı vererek ” Bugünden itibaren seçim öncesi, seçim dönemi, seçim günü ve seçim sonrası olmak üzere önümüzdeki tüm süreçlerde istişareye önem veren anlayışımızla birlikte yol yürümeye devam etme kararlılığında olduğumuzun altını tekraren çizmek isteriz. Ortak Cumhurbaşkanı adayımız Türkiye Cumhurtiyeti’nin 13. Cumhurbaşkanı olacak” denildi.

Altılı masadan ortak açıklama! “Adayımız herkesin 13’üncü Cumhurbaşkanı olacak”

PEŞ PEŞE AÇIKLAMALAR

İşte Toplantı sonrasında açıklama yapan parti liderleri

KEMAL KILIÇDAROĞLU

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, altı siyasi parti genel başkanının altıncı kez bir araya geldiği ‘Liderler Buluşması’nın ardından, “Söz verdik; bu düzeni değiştireceğiz! Yarının Türkiye’sini inşa etmek için bir araya gelerek değerlendirmelerde bulunduğumuz toplantıda bizlere ev sahipliği yapan başta Sayın Temel Karamollaoğlu olmak üzere tüm genel başkanlara teşekkür ediyorum” dedi.

MERAL AKŞENER

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, altı siyasi parti genel başkanının altıncı kez bir araya geldiği ‘Liderler Buluşması’nın ardından, “Ortak akıl, saygı ve makulün ışığında; güçlü, zengin ve mutlu bir Türkiye için bir araya geldiğimiz bu kıymetli toplantı için başta ev sahibi Sayın Temel Karamollaoğlu olmak üzere tüm genel başkanlara teşekkür ediyorum” dedi.

GÜLTEKİN UYSAL

Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal, altı siyasi parti genel başkanının altıncı kez bir araya geldiği ‘Liderler Buluşması’nın ardından, “Herkes için adaleti ve demokrasiyi temin ve tesis edecek bir Türkiye’yi insanımızla buluşturmak, ‘herkesin cumhurbaşkanı’ olacak 13. Cumhurbaşkanı için sahip olduğumuz ortak iradeyi korumak için bir kez daha bir araya geldik” dedi.

AHMET DAVUTOĞLU

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, altı siyasi parti genel başkanının altıncı kez bir araya geldiği ‘Liderler Buluşması’nın ardından, “6’lı Masa toplantısına ev sahipliği yapan Saadet Partisi Genel Başkanı Sayın Temel Karamollaoğlu’na teşekkür ediyorum. Türkiye’yi bu karanlık günlerden çıkarmak için azim ve kararlılıkla yürümeye devam ediyoruz” dedi.

ALİ BABACAN

Demokrasi ve Atılım (DEVA) Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, altı siyasi parti genel başkanının altıncı kez bir araya geldiği ‘Liderler Buluşması’nın ardından, “Yarının Türkiye’sini umutla kuruyoruz. Güçlendirilmiş Parlamenter Sistem hedefimizi konuştuğumuz altıncı toplantımızı tamamladık. Toplantımıza ev sahipliği yapan Sayın Temel Karamollaoğlu başta olmak üzere tüm genel başkanlara teşekkür ediyorum” dedi.

Altılı masa toplantısı öncesi ‘Hep Birlikte Güzel Yarınlara’ paylaşımı