Altı çocuk annesi 36 bin liralık elektrik borcuyla boğuşuyor!

Yayın tarihi: 29 Nisan 2022 Cuma 3:20 pm - Güncelleme: 29 Nisan 2022 Cuma 3:21 pm

CHP Adıyaman Milletvekili Abdurrahman Tutdere, 12 bin liralık elektrik borcu faiziyle 36 bin liraya yükselerek evine haciz gelen altı  çocuk annesini ziyaret etti. Kadın, bir yılı aşkın süredir evinde elektrik olmadığını çocuklarının geçimleri için ilaçlarını bile satın alamadığını anlattı.

CHP Adıyaman Milletvekili Abdurrahman Tutdere, seçim bölgesinde evinin elektriği kesik olan bir aileyi ziyaret etti. Altı çocuklu ailenin fatura borcunun 12 bin lira olduğu ve faiziyle birlikte bu borcun 36 bin liraya çıktığı öğrenen Tutdere, evin küçük çocuğuyla sohbet etti. Küçük çocuk, Tutdere’den tablet istedi.

Tutdere’ye sorunlarını anlatan kadın, geçen sene ramazan ayından önce evinin elektriğinin kesildiğini ve halen borcunu ödeyemediğini anlatarak, komşulardan çektikleri elektrik ile bazı ihtiyaçlarını karşıladıklarını söyledi.

“ÖDEYEMİYORUM, GÜCÜM YOK”

Kadın, çocuklarının eğitimin de aksadığını ifade ederek, 36 bin liralık borç nedeniyle elektrik şirketi tarafından icraya verildiklerini söyledi ve “Ödeyemiyorum, gücüm yok” dedi. Kadın, üç çocuğunun okula gittiğini ve bir kızının okula ulaşımını servisle sağladığını dile getirerek, “Bugün geldi kızım, ‘Ben okula gitmeyeceğim. Utanıyorum artık servise binmeye’ dedi” sözleriyle kızının yaşadığı mağduriyeti aktardı.

Kadın, sosyal yardımlarla geçinmeye çalıştıklarını belirterek, “Size bir reçete göstereyim. Birinci aydan beri, bu reçeteyi yazdırdım, alamıyorum. Çocuklarım muhtaç olmasın. Alamıyorum, çünkü zor durumdayım. Çocuklarıma bakmakta zorluk çekiyorum. Altı çocuk, dile kolay. Çalışanım yok” diye konuştu.

Tutdere, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun evinin elektrik faturasını benzer durumdaki yurttaşların sesini duyurmak için ödemediğini ve bir hafta karanlıkta oturduğunu belirtti.

 

Kılıçdaroğlu video mesaj paylaştı! “Birimiz karanlıktaysak, hiçbirimiz aydınlıkta değiliz”