Alternatif Batman dizileri geliyor

Yayın tarihi: 16 Temmuz 2020 Perşembe 7:00 am - Güncelleme: 15 Temmuz 2020 Çarşamba 5:26 pm

Daha önce Game of Thrones dizisiyle dünyayı kendine bağlayan HBO Gotham City temalı bir polisiye dizi ile yeniden dünyanın ilgisini üzerine çekmeye hazırlanıyor. Böylece Batman evreninin farklı bir yüzünü görme şansına erişeceğiz ve bu öyküde Batman başrolde olmayacak.

Gotham City, Batman ’ın yaşadığı ve “adaleti” sağladığı kurgu şehir olarak biliniyor. Bu şehirdeki polis teşkilatı ise büyük oranda yozlaşmış polislerden oluşurken sadece bazı düsürt polislerin Batman’a destek oluyor. Polis departmanının yozlaşmış üyeleri ise şehirdeki suç ve mafya çeteleri ile menfaat ilişkileri kurmuş şekilde yaşıyorlar.

HBO şimdi bu öyküyü televizyonlara taşıyarak, Gotham polis departmanının iç yüzünün öyküsünü anlatırken, heyecanlı bir çatışma dizisini de karşımıza çıkaracak.

Batman

Dizinin yönetmeni, 2021’de beyaz perdeye çıkacak The Batman filminin yönetmeni Matt Reeves olacak. Öyküde, suç çeteleri tarafından işgal edilmiş Gotham City’de çetelerle savaşan bir polis ekibinin öyküsü anlatılacak. Bu ekip yozlaşmış polis üyelerinden de korunmaya çalışarak, suç çeteleriyle savaşta “yaratıcı” çözümler geliştirmek zorunda kalacak. Elbette öykünün belli noktalarında ortaya çıkacak bir Batman beklentisi de bulunuyor. Ancak Batman’ın öyküdeki ana unsur olmayacağı tahmin ediliyor.

Dizinin yönetmeni öykünün, 2002 ve 2006 yılları arasında yayınlanmış Gotham Central çizgi roman serisine benzeyeceğini vurguluyor. Gotham Central, Gotham City’deki polis departmanında, bir ekibin Batman’ın da yardımını alarak suçlularla savaşını anlatıyordu.

Peki sizce, içinde Batman’ın başrolde olmayacağı bir Batman öyküsü başarılı olabilir mi? Daha önce Joker karakteri ile bu denenmiş ve başarılı olmuştu. Bu kez de aynı sonuç alınabilir mi?

Hakan Muhafız perde arkası