Altcoin sezonu başlamış olabilir!

Yayın tarihi: 5 Nisan 2021 Pazartesi 9:00 am - Güncelleme: 4 Nisan 2021 Pazar 12:47 pm

Kripto para dünyasında hareketli günler yaşanıyor. Peki altcoin sezonu gerçekten başladı mı? İşte bu konu ile ilgili detaylar.

Son günlerde kripto paralara olan ilgi iyiden iyiye artmış durumda. Malum, Mart ayında hemen hemen tüm kripto varlıklar üzerinde bir baskı mevcuttu. Nisan ayına girmemizle birlikte piyasada bir rahatlama gerçekleşti.

Geçtiğimiz gün Bitcoin’in yatay seyirdeki hareketleri altcoinlere yaratı ve pek çok altcoin kendi rekorunu kırdı.

Mart ayında, 1 Nisan’daki saldırıya odaklanan Ethereum’da bu tarih sonrasında zincirlerini kırdı ve yeni rekorlara yelken açtı. 2100 doların üzerinde çıkan ETH, yatırımcılarının yüzünü güldürdü. Peki bundan sonra ne olacak?

altcoin sezonu

Öncelikle belirtelim. Bu içerikteki hiç bir bilgi yatırım tavsiyesi değildir. Şimdi gelelim altcoinlere. Öncelikli olarak altcoin nedir sorusunun yanıtını verelim. Kripto para piyasasında Bitcoin haricindeki tüm coinlere altcoin deniliyor. Yani Ethereum’dan tutun da Ripple’a kadar piyasada bulunan tüm coinler aslında birer altcoin.

Genel olarak Bitcoin’in yatay hareketleri altcoinlere yarıyor ve pek çok altcoin’in fiyatında önemli artışlar oluyor. İşte bu dönemler altcoin sezonları olarak isimlendiriliyor. Konunun uzmanları şu sıralar Bitcoin’deki yatay hareketlerin de yeni bir sezonun başlangıcı olabileceğini söylüyorlar.

Elbette bu konuda kesin bir bilgi yok. Sadece analizler ve tahminler var. Altcoin sezonunun başlayıp başlamadığını ise önümüzdeki günlerde net bir şekilde görmüş olacağız.

Uzman trader 5 yeni tahminde bulundu