Altcoin rallisi gelecek mi?

Yayın tarihi: 24 Haziran 2021 Perşembe 7:00 am - Güncelleme: 24 Haziran 2021 Perşembe 9:42 am

Bitcoin tarafından gerçekleştirilen hızlı yükseliş altcoinler için henüz pek geçerli olmadı. Analistler ralli için bazı tarihlere dikkat çekti.

Bitcoin dünyanın en büyük kripto parası olarak biliniyor. Diğerleriyse Blockchain dünyasına sonradan katıldı. Bu nedenle ilk etapta lider kripto para birimi olan Bitcoin güçlü bir yükseliş gösteriyor. Hemen ardından diğer kripto paralarda yukarı yönlü bir eğilim başlıyor. Daha önce 2017 yılında yaşanan altcoin rallisi ne yazık ki 2021 yılında beklendiği gibi olmadı.

Bitcoin özellikle son dönemlerde iyice aşağı doğru çekildi. 60 bin dolar seviyesini gördükten sonra bir türlü yukarıya çıkamadı. Son olarak 28 bin dolar düzeyine kadar geri çekildi. Uzmanlar özellikle Temmuz 2021 tarihine dikkat çekiyor.

Birçok altcoin için önemli bir yere sahip olan bu ralli, Temmuz ayının sonlarına doğru başlayabilir. Ancak bunun için Bitcoin dominance değeri biraz daha aşağılara çekilmesi şart. Lider kripto para birimi yüzde 71 oranında güce sahipti. Bu oran yaklaşık olarak yüzde 40 düzeyine kadar çekildi.

Altcoin rallisi

Bitcoin üzerinde yaşanan bu geri çekilme aynı şekilde diğer kripto para birimlerinde yükseliş sağladı. Fakat lider kripto para birimi sert bir düşüş yaşayınca diğerleri de eski fiyatlarına geldi. Ethereum [ETH], Binance Coin [BNB], Cardano [ADA], XRP sektördeki en güçlü altcoinler olarak biliniyor.

Lark Davis altcoin fiyatları 10 kat artabilir dedi!

Temmuz 2021 döneminde Bitcoin 50 bin dolar seviyelerine çıkarsa ve dominance değerinde geri çekilme yaşanırsa altcoin sezonu iyice güçlenir. Şimdilik Bitcoin fiyatının eski haline gelmesi gerekiyor.