Altaylı: Ben artık Sağlık Bakanı Koca’nın çağrılarını koca bir yalan olarak görüyorum

Yayın tarihi: 12 Ağustos 2021 Perşembe 11:03 am - Güncelleme: 12 Ağustos 2021 Perşembe 11:05 am

Habertürk yazarı Fatih Altaylı, aşı karşıtlarını eleştirdiği için RTÜK’ün çalıştığı kanala ceza vermesini değerlendirdi. Altaylı, “Aylardır televizyonlarda hiçbir temeli olmadan aşı karşıtlığı yapan soytarılara tek kelime etmeyen RTÜK, dün benim aşı karşıtlarına yönelik sözlerimden ötürü Habertürk’e ceza verdi” dedi.

“Ben artık Sağlık Bakanı Koca’nın ‘Aşı olun aşı olun aşı olun’ çağrılarını koca bir yalan olarak görüyorum” diyen Altaylı’nın yazısının ilgili bölümü şöyle:

“Türkiye Cumhuriyeti Devleti’ni yöneten siyasi kafa aslında “aşı karşıtı”. Bunu nereden mi anlıyoruz? Çok basit. Aylardır televizyonlarda hiçbir temeli olmadan aşı karşıtlığı yapan soytarılara tek kelime etmeyen RTÜK, dün benim aşı karşıtlarına yönelik sözlerimden ötürü Habertürk’e ceza verdi. Aşı karşıtı iseniz aşıdan yana tavır alıp, bunu bilimsel gerekçeleri ile anlatanları “İlaç firmalarının adamı, avanta alıp aşı reklamı yapanlar, etki ajanları” gibi yaftalayıp suçlamak serbest. Ama aşı olmanın gerekliliğini bilimsel verilerle anlatıp, aşı karşıtlarını eleştirmek ceza nedeni.

İktidarın sansür aygıtı RTÜK, kanallara ceza yağdırdı

“TAKKE DÜŞTÜ”

Bu cezanın anlamı bu. RTÜK’ün varlıkları ihsası rey olan üyeleri diyor ki, “Aşı karşıtı iseniz ağzınıza geleni söyleyebilirsiniz ama aşıdan yana iseniz susun.” RTÜK’ün mesajı bu.

Bu da aynı zamanda siyasetin mesajı çünkü RTÜK siyasetin emrinde bir kurum. Bu yüzden ben artık Sağlık Bakanı Koca’nın “Aşı olun aşı olun aşı olun” çağrılarını koca bir yalan olarak görüyorum. Aşısızlara karşı medeni ülkelerde başlayan kısıtlamaların Türkiye’de de uygulanmasının imkansız olduğunu da artık biliyorum. RTÜK bunun mesajını açık biçimde verdi. “Aşı olmayın” dedi. Bunun da kendi özgün, bilime dayalı düşüncesi ile değil, devletin emri ile söyledi.

Sağlık Bakanı kendini boşuna yırtmasın. Takke düştü. Artık aşı ile ilgili tek kelime etmem. Nasıl olsa yoğun bakımdakilerin yüzde 95’i aşısızlar. Onlar için üzülecek halim yok. Ben sadece canım ülkenin getirildiği hal için üzülüyorum.”

YAZININ TAMAMI İÇİN TIKLAYIN

TGC: RTÜK bu cezalarla halkın haber alma hakkını engellemekte ve Anayasa’yı yok saymaktadır