Altay Bayındır’dan ilk maç itirafı

Yayın tarihi: 5 Şubat 2024 Pazartesi 12:05 pm - Güncelleme: 5 Şubat 2024 Pazartesi 12:05 pm

Manchester United formasıyla FA Cup’ta geçtiğimiz günlerde ilk maçına çıkan Altay Bayındır, İngiltere’deki kariyeriyle ilgili açıklamalarda bulundu. İlk maçında çok heyecanlı olduğunu belirten genç oyuncu, “Manchester United’da forma giyen ilk Türk futbolcu olmak ve bayrağımızın Old Trafford’da dalgalanması kelimelerle anlatılamayacak kadar tarifsiz” dedi.

Fenerbahçe’den sezon başında Manchester United’a transfer olan ve geçtiğimiz günlerde ilk maçına çıkan Milli eldiven Altay Bayındır, İngiltere’deki hayatıyla ilgili açıklamalarda bulundu. Bayındır, hem Manchester United taraftarlarından hem de Türkiye’den aldığı desteğin kendisine büyük bir motivasyon kaynağı olduğunu söyledi.

İLK MAÇ İTİRAFI: HEYECANIM ÇOK FAZLAYDI

FA Cup’ta Newport County karşısında ilk maçına çıkan Altay Bayındır, açıklamalarda bulundu. Old Trafford’da Türk bayrağının gönderilmesi ve dalgalandırılması hakkında duyduğu gururu ifade eden Bayındır, “Benim için gerçekten tarifsiz bir histi. Manchester United’da forma giyen ilk Türk futbolcu olmak ve bayrağımızın Old Trafford’da dalgalanması kelimelerle anlatılamayacak kadar tarifsiz. Bu nasıl anlatılabilir bilmiyorum ama tek kelimeyle ‘gurur’ diyebilirim. Bu formayla ilk maçıma çıktığım için çok mutlu ve gururluyum. Isınmaya çıktığım ilk andan itibaren heyecanım çok fazlaydı. İlk maça çıkmak her zaman unutulmaz bir anıdır. Benim için de böyleydi. Takımımla birlikte ilk çıktığım maçta galibiyet almamız benim için çok özel bir başlangıç oldu” ifadelerini kullandı.

“HİÇ YABANCILIK ÇEKMEDİM”

İngiltere’nin prestijli kulüplerinden Manchester United’a transfer olan 25 yaşındaki kaleci Altay Bayındır, yeni ülkesinde kendisini yabancı hissetmediğini söyledi. “İngiltere’ye geldiğim ilk günden beri herkes bana fazlasıyla destek oluyor. Takım arkadaşlarım, hocalarım… Hepsi benimle çok ilgileniyor. Şu zamana kadar gerçekten hiç yabancılık çekmedim” ifadeleriyle, İngiltere’de uyum sürecinin sorunsuz geçtiğini belirtti.

Soğuk ve yağmurlu İngiliz havalarını sevdiğini ve ülkenin kültürü ile tarihine ilgi duyduğunu dile getiren Bayındır, antrenmanlar dışında evde dinlenmeyi tercih ettiğini ve yoğun maç takvimine rağmen takım arkadaşlarıyla aktiviteler gerçekleştirdiğini ifade etti. Ayrıca, “Ekstra olarak saha dışında da çalışmalarıma her zaman önem veriyorum” diyerek profesyonelliğine vurgu yaptı.

“ÜLKEMİ DE TEMSİL EDİYORUM”

Manchester United ve Türkiye’den aldığı desteğin önemine değinen Bayındır, “Hem Manchester United taraftarlarının, hem de Türk insanımızın bana gösterdiği destek beni fazlasıyla motive ediyor. Her sahaya çıktığımda bu motivasyonla çalışıyorum. Ben burada sadece kendimi değil, ülkemi de temsil ediyorum” dedi.

Altay Bayındır, Manchester United, Premier Lig,

Altay ilk maçında İngiliz taraftarları yeteri kadar etkileyemedi! İşte yapılan yorumlar

Kaynak: DHA