Alphabet hatırı sayılır bir gelir elde etti

Yayın tarihi: 1 Mayıs 2020 Cuma 7:24 am - Güncelleme: 1 Mayıs 2020 Cuma 9:45 am

Google’ın ana şirketi olan Alphabet , 2020’nin ilk çeyreğinde oldukça hatırı sayılır bir gelir elde ettiğini açıkladı. İlk iki ayda pik noktasına çıkan bu gelir daha sonra koronavirüsten dolayı az da olsa düşmeye başladı. Yine de Google’ın bu salgından en az etkilenen firma olduğunu söyleyebiliriz.

Alphabet hatırı sayılır bir gelir elde etti. Açıklanan 2020 Q1 finansal raporlarda, Alphabet’in 2020 yılının ilk çeyrekte gelirleri yüzde 13.1 artarak 41.16 milyar dolara ulaştığı belirtiliyor. Şirket, reklam gelirlerinde bir düşüş yaşamış. Ancak Arama, YouTube ve Cloud gibi ürünlerinde büyük bir artış sağlamayı başarmış. Reklam gelirlerindeki düşüşün nedeni muhtemelen COVID-19 salgınından dolayı bazı kurum ve kuruluşlara ücretsiz reklam desteğinin sağlanması olabilir.

Alphabet hatırı sayılır bir gelir elde etti

İnternet ve teknoloji devi, geçen yılın aynı dönemine göre yaklaşık yüzde 2.68 büyüyerek 6.836 milyon dolar net gelir elde etmeyi de başarıyor.

YouTube reklam geliri 4.038 milyon dolar, Google Arama ise 24.502 ​​milyar dolar kazandı.  Hisse Başına Kazanç (EPS) 2019’un ilk çeyreğinde 9.50 dolardan 2020 yılının ilk çeyreğinde 9,87 dolara yükseldi.

CEO Sundar Pichai; bünyelerinde yer alan Google,Cloud,Verily ve YouTube gibi şirketlerinin bu salgın sırasında halka sunduğu çeşitli önlemleri ve gelecekte müşterileri için çevrimiçi çalışma, eğitim, tıp ve eğlence hizmetlerini geliştirmek için yatırımlarına devam edeceklerini açıkladı.

Google Finans Direktörü Ruth Porat; “Arama, YouTube ve Cloud alanındaki liderliğimiz ile gelirlerimiz yüzde 13 ve sabit para birimi bazında ise yüzde 15 artışla 41.2 milyar dolara ulaştı. Gelir performansımız, çeyreğin ilk iki ayında çok iyiydi. Ancak Mart ayında reklam gelirlerinde önemli bir düşüş yaşadık. Uzun vadeli fırsatlarımıza yatırım yapmaya devam ederken daha verimli çalışmaya odaklanacağız.” ifadelerini kullandı.

Google Genel Müdürü Sundar Pichai ise; “Birçoğunun karşılaştığı zorlukların güçlüğü göz önüne alındığında, şu anda insanlara yardımcı olmak büyük bir görev. İnsanlar Google’ın hizmetlerine her zamankinden daha fazla güveniyor. Bundan dolayı acil durumlarda kaynaklarımızı ve ürün geliştirmemizi insanlığa adamaya devam edeceğiz.” ifadelerini kullandı.

Huawei P40 inceleme! Gelişmiş fotoğrafçılık deneyimleri!