Alper Taş’tan Esnafa Teşekkür Ziyareti

Yayın tarihi: 4 Nisan 2019 Perşembe 2:38 pm - Güncelleme: 4 Nisan 2019 Perşembe 2:45 pm

CHP’nin Beyoğlu adayı ÖDP lideri Alper Taş seçimi kazanamamasına rağmen esnafı ziyaret etti: “Mücadeleye devam, biz devrimciyiz.”

Cumhuriyet’in haberine göre yerel seçimlerde CHP’nin Beyoğlu adayı olarak yarışa giren ÖDP lideri Alper Taş, seçimi kazanamadı ancak yüzde 43.99 oy oranı ile CHP’ye geçen seçimlerden daha yüksek bir oy kazandırdı. Alınan sonucu olumlu bulduğunu söyleyen Taş, seçim sürecinde ziyaret ettiği esnafa da teşekkür ziyaretleri gerçekleştirdi. Seçim sürecinin başından beri Beyoğlu’nda iz bırakmayı hedeflediklerini belirten Taş, gazetemize değerlendirmelerde bulundu. Beyoğlu’nun yapı itibarıyla iktidar partisi AKP’ye yakın olduğunu kaydeden Alper Taş, “Biz bunu bilerek mücadeleye soyunduk. Seçim sürecinde de AKP temelinin olduğu yerleri esas aldık. Oralarda solu, kendi fikirlerimizi ve Beyoğlu için yapacaklarımızı anlatmaya çalıştık. Herkese dokunduk. Seçimleri kaybetmemize rağmen insanlar üzerinde büyük bir etki yaratmışız” diye konuştu.

Beyoğlu’nda süren seçim yarışında iktidarın kullandığı söylemler eşiğinde hakkında karalama kampanyalarının yürütüldüğünü söyleyen Taş, “Biz devlete karşı yarıştık. Adaylığımız süreci boyunca iftira ve yalanlarla karalama kampanyası yürüttüler. Biz bunlara karşın başı dik ve onurlu bir biçimde durduk” ifadelerini kullandı. Mahallelerde faaliyetlerini yürütmeye devam edeceklerini aktaran Taş, “Biz Beyoğlu’nda iz bıraktık. Seçime odaklı bir anlayışa sahip insanlar değiliz, biz devrimciyiz. Umutla bakan insanlarla yürüyüşümüze devam edeceğiz. Toplumsal, kültürel ve dayanışma içeren örgütlenmeler geliştireceğiz. Mahalleleri terk etmeyeceğiz ve faaliyetlerimizi yürüteceğiz. Yurttaşlarımızı sık sık ziyaret edip sorunlarını dinleyeceğiz. Onlara çare bulmaya gayret edeceğiz” dedi.

Dün akşam Mis Sokak’ta Beyoğlu esnafı ve yerlileriyle horon tepen Alper Taş’ın Beyoğlu’na teşekkürlerini ilettiği bir video da yayınlandı.