Alper Potuk: Fenerbahçe’de tehdit edildim

Yayın tarihi: 7 Ağustos 2023 Pazartesi 8:14 pm - Güncelleme: 7 Ağustos 2023 Pazartesi 8:14 pm

Fenerbahçe’nin eski oyuncularından Alper Potuk kariyerine dair açıklamalarda bulundu. Tecrübeli oyuncu, 8+3 yabancı kuralını savunurken sarı lacivertlilerde oynadığı dönemde kulüpten ayrılması için tehdit edildiğini öne sürdü.

Fenerbahçe’nin eski oyuncularından Alper Potuk kariyerine Makedonya’da devam edecek. 32 yaşındaki orta saha, Makedonya 1. Ligi’ne çıkan Gostivar ile 2 yıllık sözleşmeye imza attı.

Fenerbahçe’de 8 sezon top koşturan Alper Potuk, 2013’te Eskişehirspor’dan 7.2 milyon Euro’ya Transfer edildi. Sarı lacivertlilerde Süper Lig ve Türkiye Kupası şampiyonlukları yaşayan Alper Potuk, Sabah gazetesine verdiği röportajda tehdit edildiğini öne sürdü.

Alper Potuk yurt dışına transfer oldu

“GOL SONRASI HAREKETİM TARAFTARA DEĞİLDİ”

“Fenerbahçe’de güzel yıllarım geçti” diyen Potuk, ücretinde yüzde 40 indirimi kabul ettiğini söyledi. Potuk sözlerini şöyle sürdürdü:

“Sonrasında da çok büyük bir indirim yaptım. Ama 2 ay sonra başka bir takıma kiralık gitmem istendi. ‘Beni istemiyorsanız, ayrılmak istiyorum’ dedim. Büyük bir takımla anlaşmıştım. Oraya göndermediler. ‘İstediğimiz takıma gitmezsen kadro dışı kalacaksın, dediğimizi yapmazsan da Futbol hayatını bitiririz’ tarzında konuşmalar oldu. Tüm mesajlar duruyor. Kabul etmeyince kadro dışı kaldım. Ertesi sene Ankaragücü’ne gittim. Fenerbahçe maçında gol atmıştım. Golden sonraki hareketim taraftara değil, bana bunu yaşatanlaraydı”

YABANCI KURALINI SAVUNDU

Potuk, Süper Lig’de uygulanan 8+3 kuralını da savunarak şunları söyledi:

“Her sene tartışılan bir şey. Benim düşüncem Türkiye’de yabancı sınırlaması kalkarsa büyük takımlarda forma giyen Türk oyuncu göremeyiz. O yüzden devam etmesi daha iyi. Şu anki ekonomik şartlarda yabancı transferlerine çok büyük paralar veriliyor ama buna rağmen Avrupa’da ortaya konan bir başarı yok”