Alpaslan Öztürk’ün Galatasaray’a maliyet belli oldu

Yayın tarihi: 21 Mayıs 2021 Cuma 11:04 am - Güncelleme: 21 Mayıs 2021 Cuma 11:04 am

Galatasaray, Göztepe ile kontratı biten tecrübeli stoper Alpaslan Öztürk ile anlaştı. Tesislerden ayrılmadan önce verdiği raporda yerli bir stoper takviyesi gerektiğini belirten Fatih Terim’in de istediği Öztürk, önümüzdeki sezon Galatasaray formasını sırtına geçirecek. Sarı kırmızılılar, Alpaslan’a toplamda 18 milyon lira ödeyecek.

Spor Arena’dan Ali Naci Küçük’ün haberine göre, Galatasaray’da gerçekleştirilecek olan olağan seçimli genel kurul öncesinde sözleşmesi 31 Mayıs’ta sona erecek olan Fatih Terim, yeni yönetimin önünü açmak için raporunu sunup Florya’dan ayrılmıştı. Şu anda kağıt üstünde bir teknik direktörü olmayan sarı kırmızılı kulüp, Göztepe’de büyük bir çıkış yakalayan ve sarı kırmızılılardaki performansıyla A Milli Takım’a kadar yükselen Alpaslan Öztürk ile masaya oturdu anlaşma sağladı.

İLK SEZON 5 MİLYON TL
Göztepe ile sözleşmesi sona eren ve birçok kulübün transfer listesinde yer alan 27 yaşındaki futbolcu ile 3 yıllık kontrat konusunda el sıkışan Galatasaraylı kurmaylar, tecrübeli savunmacıya 3 sezon için toplamda 18 milyon lira ödeyecek. Aslan’dan ilk sezon için 5 milyon lira kazanacak olan Alpaslan Öztürk, ikinci sezon için 6 milyon lira, 2023-2024 sezonu için de 7 milyon lira kazanacak.