Alparslan Kuytul’un gözaltı süresi uzatıldı

Yayın tarihi: 6 Mayıs 2021 Perşembe 1:10 pm - Güncelleme: 6 Mayıs 2021 Perşembe 3:27 pm

Adana’da 3 Mayıs gecesi yanındaki kalabalık grupla  kısıtlamayı ihlal ederek 22 camide toplanmaya çalıştığı suçlamasıyla gözaltına alınan Furkan Vakfı kurucu eski başkanı Alparslan Kuytul’un gözaltı süresi uzatıldı.

Gaziantep’te bir camide itikafa giren Furkan Vakfı mensubu bir grubun salgın tedbirlerini ihlal ettikleri gerekçesiyle biber gazı müdahalesiyle gözaltına alınmasının ardından vakfın eski başkanı Alparslan Kuytul’un Adana’da gözaltına alınmıştı.

İçişleri Bakan Yardımcısı ve bakanlık sözcüsü İsmail Çataklı, konuya ilişkin yaptığı açıklamada, “Başta Adana ve Gaziantep olmak üzere 40 ayrı noktada onlarca yandaşıyla birlikte bu kişi provokasyonu sürdürmek istedi. Dün gece kolluk birimlerimiz gerekli işlemleri yaparak bu provokasyona mani oldu, Alparslan Kuytul da gözaltında” demişti.

Kuytul’un resmi Twitter hesabından yapılan açıklamada, “An itibari ile Alparslan Kuytul Hocaefendi, 14 yaşındaki oğlu ve birçok ildeki Furkan Gönüllüsü, itikaf ibadeti için bulundukları camilerde eş zamanlı operasyon ile gözaltına alındılar!” denildi. Kuytul’un eşi Semra Kuytul da Twitter’dan “Camilere yapılan baskının akabinde evimin önüne gelen arkadaşlara polis resmen işkence yaparak gözaltı yaptı.. Hepsini gördük, kaydettik.. Paylaşacağız” mesajını paylaşılmıştı.

BAZILARI SERBEST

Polis ekipleri Kuytul ve yanındakileri (yaklaşık 400 kişi) gözaltına aldı. Sorgulanmak üzere emniyete götürülen şüphelilerin bazıları serbest bırakıldı, Alpaslan Kuytul ve bazı şüphelilerin gözaltı süresi uzatıldı. Bugün sabah saatlerinde Adli Tıp Birimi’ne götürülerek sağlık kontrolünden geçirilen Alparslan Kuytul ve beraberindekiler daha sonra tekrar emniyete götürüldü.

AKP’yi hedef alan Alparslan Kuytul gözaltına alındı