Alp Yanardağ: Bu dava sadece babamın yargılanma davası değildi

Yayın tarihi: 4 Ekim 2023 Çarşamba 5:04 pm - Güncelleme: 4 Ekim 2023 Çarşamba 5:04 pm

İki yıl altı ay hapis cezası verilerek tahliye edilen TELE1 Genel Yayın Yönetmeni Merdan Yanardağ’ın oğlu Alp Yanardağ, “Bu dava sadece babamın yargılanma davası değil. Burada halkın da yargılanması söz konusu” dedi.

AKP Diyarbakır Milletvekili Galip Ensarioğlu’nun Abdullah Öcalan hakkında söylediği sözlerin AKP’nin Abdullah Öcalan ile yeni bir açılım süreci başlatabileceği anlamına geldiği yorumunu yaptığı sözleri sosyal medyada kurgu bir video ile bağlamından koparılarak hedef gösterilen TELE1 Genel Yayın Yönetmeni Merdan Yanardağ’a iki yıl altı ay hapis cezası ile tahliye kararı verilmesinin ardından oğlu Alp Yanardağ İstanbul Adalet Sarayı önünde bir basın açıklaması yaptı.

Alp Yanardağ, Merdan Yanardağ’ın yargılandığı davanın sadece babasının yargılanması anlamına gelmediğini, bütün halkın yargılanması anlamına geldiğini söyledi.

“SAVUNMASINI KİTAP OLARAK OKUYABİLİRİM”

Merdan Yanardağ’ın hazırladığı savunmanın kitap niteliğinde olduğunu söyleyen Alp Yanardağ şunları söyledi:

“Alp Yanardağ: Bir ülke düşünün ki sadece gerçekleri söylüyorsunuz, eleştiriyorsunuz, bir analiz yapıyorsunuz ve iki yıl altı ay gibi bir ceza alıyorsunuz. Evet tahliye olması, serbest bırakılması hepimizi mutlu etti, yüzümüz güldü. Düne kadar gülmüyordu çünkü. Berbat bir üç ay. Yakınlarını düşünün, sevdiklerini düşünün hepimiz için çok kötüydü. Ama neden? Niye oluyor bu? Sadece eleştirdiğimiz için mi? Tam olarak amaçları bu. Basın özgürlüğünü, ifade özgürlüğünü, halkın en ufak kesiminden herkesin susturulmasını, en ufak bir eleştiriye karşı koymak istiyorlar. Amaçları bu. Bundan dolayı bu oluyor. Bu dava sadece babamın yargılanma davası değil. Burada halkın da yargılanması söz konusu. Her birimizin eleştirmeden önce ‘acaba bir şey olur mu bize’ dediği nokta işte. Tam olarak bu yargılandı bugün. Babam içeride artık yanı felsefi, ideolojik, sosyolojik, siyasal inanılmaz bir savunma yaptı. Not alıp kitap olarak okuyabilirim yani. Avukat arkadaşlarımız çok iyi hazırlanmışlar. Her şekilde hukuken ortaya koydular. Yasalar önünde zaten beraat olması gereken bir dava. Bunu söylüyorlar. Bunu defalarca söylediler. Ama düşünün ki bir savcı var sadece hiçbir şey dinlemeden oradaki yazılanı salon duymasın diye sessiz sessiz okuyan bir savcı düşünün. Böyle bir yerde oluyor. Ama bugün umarım tahliyeden sonra da bu ceza kalkacak üst mahkemede ve bu ülkenin demokratik güçleri, halkı, sevenleri bütün solcu, sosyalist bütün arkadaşlarımız, bütün sevenlerimiz, cumhuriyetçi herkes zaferle çıkacak.”

Merdan Yanardağ hakkında tahliye kararı verildi! Twitter’dan destek mesajları yağdı