Almanya’ya 613 davetli TFF rezaleti! Tasarruf yükü sadece yurttaşa

Yayın tarihi: 18 Haziran 2024 Salı 11:12 am - Güncelleme: 18 Haziran 2024 Salı 11:32 am

Ekonomide ‘tasarruf’ paketi açıklanırken, TFF’nin Almanya’da düzenlenen Avrupa Şampiyonası’nda Milli Takım kafilesi dışında 613 davetlinin masraflarını karşıladığı öne sürüldü. İddiaya tepki yağarken, TFF ve bakanlıktan henüz bir açıklama gelmedi.

Mehmet Şimşek’in başında olduğu ekonomi yönetimi kriz ve yüksek enflasyona karşı ‘tasarruf’ paketi açıklarken, ‘tedbirleri’ bu kez TFF’nin deldiği öne sürüldü. Spor yazarı Tahir Kum X hesabından TFF’nin Almanya’da düzenlenen Avrupa Şampiyonası’na EURO 2024’e TFF Yönetim Kurulu’nu aileleriyle davet edildiğini belirterek Milli Takım kafilesi dışında 613 davetlinin masraflarını karşılandığını iddia etti.

Kum X hesabından yaptığı paylaşımda “İngiltere Federasyonu’nun sadece Milli Takım kafilesinin masraflarını karşıladığı, Fransa’nın kafile dışında 27, İsviçre’nin 14, İspanya’nın 40 ve Portekiz’in de 33 davetli götürdüğü şampiyonaya 613 misafir davet eden TFF tarihi bir rekora imza attı” diye yazdı.

Resim

Dev misafir listesinin bir kısmını paylaşan Kum “600 küsürlük dev bir misafir listesiyle DÜNYA futbol tarihine geçen TFF(!); alt yaş milli takım teknik direktörlerinden tek bir ismi dahi davet etmediği EURO 24’e yönetim kurulunu (yedekler dahil) aileleriyle davet ederken, Riva’daki YK asistanlarının da götürülmesi dikkat çekti” ifadelerini kullandı.

Davetlilerin çoğunun 18 Temmuz’daki TFF seçimlerinde oy kullanacak delegeler olduğu da iddialar arasında. Bu arada paylaşılan listedeki kadın asistan yoğunluğunun fazla olması da dikkat çekti.

AÇIKLAMA YOK

‘Tasarruf paketi’ kapsamında zamlar yapıp vergi düzenlemesine gidecek olan ve asgari ücrete de tek zam yapılacağını duyuran Hazine ve Maliye Bakanlığı’nın duruma ne tepki vereceği merak edilirken, TFF de konuyla ilgili sessizliğini koruyor.

TEPKİ YAĞDI: ‘OY’UNUZUN DEĞERİ BU KADAR’ DİYORLAR’

Sosyal medyadaki tepkilerden bazıları şu şekilde:

Kaynak: HABER MERKEZİ