Almanya’dan Türkiye’ye flaş ‘seyahat yasağı’ açıklaması

Yayın tarihi: 3 Haziran 2020 Çarşamba 3:31 pm - Güncelleme: 3 Haziran 2020 Çarşamba 3:31 pm

Almanya Dışişleri Bakanlığı, Türkiye’ye yönelik seyahat kısıtlamaları ile ilgili açıklama yaptı. Bakanlığın sözcüsü, “Türkiye ile görüşme halindeyiz. Türkiye’nin çok çaba sarf ettiğini görüyoruz” açıklamasında bulundu.

Almanya Dışişleri Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, Türkiye’ye yönelik seyahatler konusunda Ankara ile görüşmelerin devam ettiği belirtildi.

Habertürk’ün haberine göre; Almanya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü, Türkiye’ye yapılacak seyahatlere yönelik kısıtlamalarla ilgili bir açıklama yaptı.

Sözcü, “Şu anda Türkiye ile görüşmeleri yürütüyoruz. Henüz sonucunu ne olacağını söyleyemiyorum” ifadelerini kullandı.

Alman hükümeti, bu sabah saatlerinde Avrupa Birliği ve Schengen ülkeleri ile İngiltere’ye yönelik seyahat yasağının 15 Haziran’da kaldırılacağını açıklamıştı. Seyahat yasağının kaldırılacağı ülkeler arasında Türkiye yer almıyordu.

NE OLMUŞTU?

Almanya, yeni tip koronavirüs (Covid-19) nedeniyle uygulamaya koyduğu seyahat uyarısını 31 ülke için kaldırdığını açıklamıştı.

Bakanlar Kurulu kararına göre, 15 Haziran’dan itibaren 26 Avrupa Birliği (AB) üyesi ülkenin yanı sıra İngiltere, İzlanda, Norveç, İsviçre, Liechtenstein’a yönelik seyahat uyarısı kalkmıştı.

Dışişleri Bakanlığı bu ülkeler için seyahat uyarısı yerine seyahat bilgilendirmesi uygulamasına geçecek.