EURO 2024 çeyrek finalindeki Hollanda-Türkiye maçı öncesi Türk taraftarların mücadelenin oynanacağı Berlin Olimpiyat Stadyumuna yürüyüş düzenledi. Berlin sokakları kırmızı beyaza bürünürken yürüyüş polis tarafından engellendi. Polis ekipleri, bazı Türk taraftarları gözaltına aldı.

Almanya’da düzenlenen Euro 2024 çeyrek final mücadelesinde Hollanda ile Türkiye takımları, Berlin Olimpiyat Stadyumu’nda karşılaşacak. Türk taraftarlar maç öncesi Berlin sokaklarında milli takıma destek verdi. Mücadelenin oynanacağı stadyuma yürüyen binlerce Türk taraftarlara polis müdahale etti.  Bölgede yoğun güvenlik önlemi alan polis ekipleri, bazı Türk taraftarları gözaltına aldı. https://tele1.com.tr/bozkurt-krizi-suruyorr-anadolu-ajansi-spor-haberleri-direktoru-ersin-siyhan-gorevden-alindii-1097024/

"SİYASİ MESAJLAR NEDENİYLE DURDURULDU"

Berlin Polis Departmanı'ndan yapılan açıklamada; "Türk taraftar yürüyüşü, devam eden siyasi mesajlar nedeniyle durduruldu. Taraftar otobüsü dışarı çıkarıldı ve taraftar yürüyüşü sonlandırıldı. Türk taraftarların maç için biletleri varsa anonslar ile birlikte bireysel olarak stadyuma gitmeleri istendi." ifadeleri kullanıldı. Açıklama üzerine stadyuma yürüyen Türk taraftarların bireysel olarak ilerlemesi ve sadece maç bileti olanların yürüyüş yapmasına izin verildiği aktarıldı.