Almanya’da müzik festivalinde facia! Dönme dolapta yangın çıktı 23 yaralı

Yayın tarihi: 19 Ağustos 2024 Pazartesi 12:42 pm - Güncelleme: 19 Ağustos 2024 Pazartesi 12:42 pm

Almanya’da düzenlenen İndie-rock Highfield Festivali’nde dönme dolapta yangın çıktı. Yangın nedeniyle 23 kişi yaralandı. Alman polisi tedavi altına alınanlardan 4’ünün yanık nedeniyle 1’inin de düşme sonucu yaralandığını açıkladı.

Almanya’nın doğusunda Leipzig kenti yakınlarındaki Störmthaler Gölü’nde düzenlenen Highfield Festivali’nde alana kurulan dönme dolapta yangın çıktı. Euro News’te yer alan habere göre yangında 23 kişi yaralanırken, yangının dönme dolabın bir kabininde başladığı ve ikinci bir kabine sıçradığı ifade edildi. Alman polisi, yangın nedeniyle hastaneye kaldırılanlardan 4’ünün yangın nedeniyle 1’inin de düşme sonucu yaralandığını açıkladı. Alman polisi müdahale ekipleri ve polis memurlarının da dumandan etkilendiğini duyurdu.

İspanya’da insan kulesi festivali faciayla bitti!

“ÇILGINCA DÖNMEYE BAŞLADI”

Festivale katılan görgü tanıklarından biri, “Yaklaşık 100 ila 150 metre uzaktaydık ve bir sonraki konsere gitmek istiyorduk. Sonra parlak bir şekilde (dönme dolabın) yandığını ve bazı insanların hala dönme dolapta olduğunu gördük. Buna tanık olmak hayret vericiydi. Sonra dönme dolap içinde hala bazı insanlar varken ve hala yanarken çılgınca dönmeye başladı” dedi.

30 BİN KİŞİ KATILDI

İndie-rock Highfield Festivali’nin organizatörleri etkinliğe yaklaşık 30 bin kişinin katıldığını açıkladı.

Kaynak: TELE1