Almanya’da koronavirüs kaynaklı günlük can kaybında rekor!

Yayın tarihi: 16 Aralık 2020 Çarşamba 6:58 pm - Güncelleme: 16 Aralık 2020 Çarşamba 6:58 pm

Koronavirüs vakalarının ve can kayıplarının önüne geçilemeyen Almanya’da salgının başından bu yana görülen en yüksek ölü sayısında ulaşıldı. Ülke genelinde koronavirüs nedeniyle 952 kişi hayatını kaybetti.

Çin’in Hubei eyaletinin Wuhan kentinde başlayan ve tüm dünyayı kasıp kavuran koronavirüs salgınının yeni merkezlerinden biri Avrupa oldu. Birçok Avrupa ülkesi salgından kötü etkilenirken Almanya’da son günlerde artan vaka sayıları ve can kayıpları ile mücadele ediyor.

Euronews’te yer alan habere göre Almanya’da 10 Ocak 2021 tarihine kadar uygulanacak yeni koronavirüs tedbirlerinin ilk gününde 952 kişinin salgın sebebiyle hayatını kaybettiği açıklandı.

SIKI KARANTİNA KURALLARI ALINMIŞTI

Başbakan Angela Merkel geçtiğimiz hafta koronavirüs sebebiyle artan ölümlerin günlük 500’ün üzerine çıkması sonrası ülkedeki 16 eyaletin liderleriyle görüşmüş ve sıkı karantina kuralları konusunda anlaşmıştı. Alınan yeni önlemler kapsamında Almanya’da perakende satış yapan tüm işletmeler kapatılacak. Sadece temel ihtiyaç malzemeleri satan bakkal, eczane, hijyen ürünleri mağazaları, benzinci, banka, postane ve eve servis yapan lokanta benzeri işletmeler açık kalacak. Bu iş yerlerinde işçilere verilen tatiller uzatılırken, mesai saatleri ve çalışan sayısında da düzenlemeler yapılacak.

SON 24 SAATTE 952 KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ

Robert Koch Enstitüsü’nün çarşamba sabahı yaptığı açıklamaya göre, Almaya’da son 24 saat içerisinde 952 kişinin hayatını kaybettiği açıklanırken, hastanelerdeki yoğun bakım ünitelerinin yüzde 83’ünün dolu olduğu kaydedildi. Ülkede günlük koronavirüs vakaları ise son haftalarda 20 ile 30 bin arasında değişiyor.

Ülkede bugüne kadar koronavirüs sebebiyle 24 bine yakın kişi hayatını kaybederken, koronavirüse yakalanan hasta sayısı 1.4 milyon eşiğine dayandı.