Almanya’da Kilise papazından Cumhuriyet Bayramı jesti

Yayın tarihi: 1 Kasım 2021 Pazartesi 3:57 pm - Güncelleme: 25 Şubat 2022 Cuma 11:21 am

Almanya’nın Bavyera eyaletinde bulunan Neu-Ulm yakınlarındaki Illertissen kasabasındaki en büyük kilisenin elektronik çanıyla, Cumhuriyet Bayramı nedeniyle 2 gün önce sabah saat 10.00 ve akşam üzeri saat 16.00’da İstiklal Marşı’mız çaldı.

Çok sayıda Türk dostu olduğunu belirten katolik papaz Dr. Ulrich Manz “Atatürk’e ve laik Türkiye’ye olan saygım sonsuz. Bu girişimimi, Türk dostlarıma Cumhuriyet Bayramı hediyesi olarak düşündüm” dedi.

St. Martin katolik kilisesi papazı Dr. Ulrich Manz’ın yaptığı cumhuriyet jesti, vatandaşlarımız arasında büyük sevinç yarattı. Vatandaşlarımız “Almanya’da son günlerde bizlere karşı artan önyargılara rağmen, Papazın bu girişimini kutluyoruz” dediler. Dr. Manz’a, bu girişiminde en büyük yardımı Dr. Resul Kaya, Lütfü Özçelik ve aynı kasabada bulunan Güler Reisen Seyahat şirketinin sahibi Saim Güler ile okul müdürü Siegfried Schwab yaptı.

KASABAYA DİNLETTİ

Illertissen Kasabası’na İstiklal Marşımızı dinleten Papaz Dr. Ulrich Manz “Bundan sonra da her milli bayramınızda marşınızı çalmaya devam edeceğim. Amacım, dostlukları pekiştirip, önyargıları yıkmaktır” dedi.

Alman Papazın bu tavrında da görüleceği üzere hem Atatürk’ün Almanlar tarafından ne kadar sevildiği hem de Laik bir Türkiye’nin ne kadar arzu edildiği .