Alman ırkçılar katilam yaptı! Almanya’da biri Türklere ait iki kafeye silahlı saldırı! 11 ölü 4 yaralı

Yayın tarihi: 20 Şubat 2020 Perşembe 3:40 am - Güncelleme: 20 Şubat 2020 Perşembe 6:29 pm

Almanya’nın Hessen eyaletine bağlı Hanau kentinde biri Türklere ait iki kafeye gerçekleştirilen silahlı saldırılarda 9 kişi hayatını kaybetti. Polis, saldırganın saklandığı eve yapılan operasyonda saldırgan ve yanında bir kişinin ölü bulunduğunu duyurdu. Saldırıda 4 kişi de yaralandı. Türkiye’nin Berlin Büyükelçisi Ali Kemal Aydın,  saldırıda 5 Türk vatandaşının hayatını kaybettiğini söyledi.

Almanya’nın Frankfurt kenti yakınlarındaki Hanau’da yerel saatle 22.00’da, Heumarkt ve Kurt Schumacher caddeleri üzerindeki iki ayrı kafede silahlı saldırı gerçekleşti.

Alman medyası saldırganın Tobias R. olduğunu; evde yanındaki ölü bulunan kişinin ise saldırganın annesi olduğunu duyurdu.

Güney Hessen Emniyet Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada, saldırılar Heumarkt ve Kurt Schumacher caddeleri üzerindeki iki ayrı yerde gerçekleşti.

9 KİŞİYİ VE ANNESİNİ ÖLDÜRÜP İNTİHAR ETTİ

Biri Türklere ait olan kafelere gerçekleştirilen saldırıların ilkinde 3 kişi hayatını kaybetti. İkinci saldırı ise buraya çok yakın mesafedeki bir başka kafeye düzenlendi. Burada da 5 kişi hayatını kaybetti. Polis, yaralılardan birinin daha sonra öldüğünü; ölü sayısının 9’a çıktığını duyurdu.

Alman polisleri 2 kişi olduğu iddia edilen ve koyu renk bir araçla kaçan saldırganları yakalamak için bir eve operasyon düzenledi. Polisin resmi sitesinden yapılan açıklamada operasyon düzenlenen evde saldırgan ve yanında annesinin cesedi ile karşılaştıkları açıklandı. Saldırganın annesini öldürdükten sonra intihar ettiği aktarıldı.

9 kişiyi öldüren ve annesini öldürdükten sonra intihar eden saldırganın, saldırıdan önce bölgedeki bir duvara kendi web sitesinin ismini yazdığı ortaya çıktı.

Alman medyası saldırganın fotoğrafını yayınladı.

VİDEO VE MEKTUP BIRAKTI

Alman basını, Tobias R. isimli saldırganın evinde bir video çekip bunu birkaç gün önce YouTube’a yüklediğini yazdı. Gazetenin iddiasına göre aşırı sağcı saldırgan Tobias R. mektupta “Bazı milletler yok edilmeli ve bunlara Alman pasaportu verilmemeli” görüşünü savunuyor.

Almanya’daki ırkçı saldırganın Amerikalılara seslendiği ortaya çıktı: Şimdi savaşın

Tobias R. adlı saldırgan geride bir mektupta ve videoda Almanya’dan kovulması şimdi zor olan bazı halkların yok edilmesi gerektiği yazısının bulunduğu belirtildi. Ancak polis, saldırganın neonazi olup olmadığı ve saldırının motifi hakkında soruşturma sürdüğü için bir bilgi vermedi. Polis, olayın çok yönlü araştırıldığını belirtti. Saldırıya başka kişilerin katılıp katılmadığı da açıklık kazanmadı.

Hanau Belediye Başkanı Claus Kaminsky, açıklama yaparak ‘Bu korkunç bir akşam’ dedi. Kaminsky, halkı saldırının sebebiyle ilgili spekülasyon yapmamaya çağırdı.

Almanya’daki saldırgan her şeyi planlamış! Web sitesinin adresi duvarda

BÖLGEDE YAŞAYAN TÜRKLER: ENDİŞELİYİZ

Saldırı ile ilgili konuşan bölgede yaşayan Türkler, gelişmelerden endişeli oldukları belirterek; Alman devletinin benzeri saldırılara karşı önlem alması gerektiğini söyledi.

MERKEL PROGRAMINI İPTAL ETTİ

Hükümet sözcüsü Steffen Seibert, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Başbakan Angela Merkel’in, Halle kentindeki programını, Hanau’daki saldırı nedeniyle iptal ettiğini belirtti.

Seibert, Merkel’in Hanau’daki gelişmeler hakkında sürekli bilgi aldığını da kaydetti.

Almanya’daki ırkçı saldırı sonrası Merkel programını iptal etti

MERKEL: IRKÇILIK BİZ ZEHİRDİR

Almanya Başbakanı Angela Merkel saldırı sonrası açıklama yaptı.

Merkel, yaptığı açıklamada, “Bugün ülkemiz için çok üzücü bir gün. Öncelikle düşüncelerim öldürülenlerin aileleri ve arkadaşlarıyla. Son değerlendirme için henüz çok erken. Bu korkunç cinayetlerin arka planını netleştirmek için her türlü çaba sarf edilmektedir. Şimdilik failin aşırı sağcı, ırkçı güdülerden hareket ettiğine dair çok sayıda kanıt var. Irkçılık bir zehirdir ve ne yazık ki bu zehir toplumumuzda varlığını sürdürüyor” ifadelerini kullandı.

MAAS: KORKUNÇ OLAY HEPİMİZİ ACI İÇİNDE BIRAKTI

Almanya Dışişleri Bakanı Heiko Maas ise Twitter hesabından yaptığı açıklamada, ”Hanau’daki korkunç olay hepimizi acı içinde bıraktı. Düşüncelerimiz, hayatını kaybedenler, onların aileleri ve akrabalarıyla. Yaralıların kısa zamanda iyileşeceğini ümit ediyorum.” ifadesini kullandı.

CUMHURBAŞKANLIĞI SÖZCÜSÜ KALIN’DAN AÇIKLAMA: IRKÇILIK KOLLEKTİF BİR KANSERDİR

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Kalın, Almanya’da aralarında Türklerin de bulunduğu 9 kişinin hayatını kaybettiği silahlı saldırıya ilişkin “Irkçılık kolektif bir kanserdir. Olayın aydınlatılması için Alman makamlarının çaba göstermesini bekliyoruz” dedi.

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Kalın: Irkçılık kolektif bir kanserdir

DIŞİŞLERİ BAKANI ÇAVUŞOĞLU’NDAN AVRUPA’DA IRKÇILIK AÇIKLAMASI

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, Almanya’da Türklerin de hayatını kaybettiği silahlı saldırıya ilişkin, “Avrupa ülkeleri kendi içlerinde bunu (ırkçılığı) durduramazsa bu çok tehlikeli yerlere gider.” dedi.

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu’ndan Almanya’daki ırkçı saldırıya ilişkin açıklama

5 TÜRK HAYATINI KAYBETTİ

Türkiye’nin Berlin Büyükelçisi Ali Kemal Aydın, Almanya’daki aşırı sağcı terör saldırısında 5 Türk vatandaşının hayatını kaybettiğini söyledi.

Almanya’daki saldırı ölen ve yaralanan Türklerin fotoğrafları…

YARALI OLARAK KUTRULAN MUHAMMET O ANLARI ANLATTI

Almanya’da meydana gelen ve 9 kişinin yaşamını yitirdiği eden ırkçı saldırıdan yaralı kurtulan Muhammet isimli Türk vatandaşı, yaşananları anlattı. Muhammet, “Saldırganı içeri girerken gördüm. Yan taraftakilere ateş açıp bize yöneldi. İlk gördüğü kişinin başına sıktı, sonra hepimize sıktı” dedi.

Almanya’daki ırkçı saldırıdan yaralı olarak kurtulan Türk vatandaşı o anları anlattı