‘Almanya’da enflasyon yüzde 150’ diyen AKP’li Tosun’dan geri adım: İnsan gülünç duruma düşüyor

Yayın tarihi: 10 Aralık 2021 Cuma 10:59 am - Güncelleme: 10 Aralık 2021 Cuma 10:59 am

Eski AKP milletvekili ve Star gazetesi yazarı Resul Tosun, “Almanya’da enflasyon yüzde 150 arttı” sözlerinden geri adım attı. Tosun, “İnsan gülünç duruma düşüyor” dedi.

Eski AKP’li milletvekili Resul Tosun, Habertürk’e konuk olduğu programda “Dünyanın yaşadığı kriz ve hayat pahalılığı Türkiye’ye mahsus değil” diyerek Türkiye ile Amerika ve Almanya’yı kıyaslamıştı. “Almanya’da son 25 yılın en yüksek enflasyonu yaşanıyor. Oysa bizim ekonomimizi kökten sarsacak badireler atlattık” demişti.

Tosun, Türkiye’deki ekonomik krizi reddettiği bu sözlerinden TV100’de yayınlanan Sağlı Sollu programında geri adım attı. Program sunucusu Kerem Kırçuval, “Resul beyin en çok sevdiği konu ekonomi. Bütün hafta neredeyse enflasyon tahmini konuşuldu. Almanya ve ABD’de yüzde 150 enflasyon olduğunu söylemişti.” diyerek sözü Tosun’a bıraktı.

Tosun ise sosyal medyada gündem olduğunu belirterek şöyle konuştu:

“Bir televizyon kanalında ekonomiden konu açıldı. Amerika’da son 31 yılın en yüksek enflasyonu yaşanmış. Almanya’da son 25 yılın en yüksek enflasyonu olmuş. Oradaki enflasyona pahalılık dememiz gerekirken, enflasyon yüzde 150 olmuş dedik. Ekonomist olmayan insanın ekonomik konulara kendi deyimleriyle girdiği zaman gülünç duruma düşüyor demek ki.”

AKP’li Torun: Almanya’da enflasyon yüzde 150