Almanya’da enflasyon krizi! Aşevlerine başvuru patladı

Yayın tarihi: 5 Temmuz 2023 Çarşamba 3:40 pm - Güncelleme: 5 Temmuz 2023 Çarşamba 3:45 pm

Almanya’da artan gıda fiyatları nedeniyle Aşevleri Birliği (Tafel Deutschland) ihtiyaç sahiplerine gıda dağıtımında olağanüstü zorluk yaşanıyor.

Almanya’da Aşevleri Birliği Schleswig-Holstein ve Hamburg sorumlusu Frank Hildebrandt, artan gıda fiyatları nedeniyle milyonların aşevlerine başvurduğunu duyurdu. Hildebrandt, olağanüstü hal yaşandığını kaydetti.

Alman Sosyal Yardım Derneği (Sozialverband Deutschland) Başkanı Michaela Engelmeier, yüksek enflasyon oranının artması ve fiyat artışının yaşanması sonrası pek çok insanın artık yemek almaya bile gücünün yetmediğini belirtti. Bunun sadece sosyal yardım alan kişiler için değil, milyonlarca düşük gelirli ve emekli için de geçerli olduğunu söyledi.

YARDIMLAR DURDURULMUŞTU

Aşevleri Birliği sorumlusu Frank Hildebrandt, yardım alanların sayısının bazı yerlerde neredeyse iki katına çıktığını söyledi. Hildebrandt, Gıda bağışlarının yüzde 50 düştüğünü belirtti. Aşevleri Birliği şubelerinin üçte biri geçen yıl ihtiyaç sahiplerine dağıtacak yeterli gıda bulunmadığı için yardımlarını durdurmuştu.

 

Geçinemeyen yurttaş çareyi kredi kartında arıyor! Gıda alışverişi yüzde 136 arttı